avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deciziile ICCj efecte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deciziile ICCj efecte

Buna ziua, intrebarea mea este in felul urmator:
Daca deciziile date de ICCj recurs in interesul legii sunt obligatorii? Si daca sunt atunci au efect retroactiv?
Speta ar fii art 456 Vechiul cod de procedura civila (art.460 NCPC) termenul de 3 luni pentru validarea de poprire este termen imperativ sau prohibitic. ICCJ spune ca este imperativ prin decizia 7/2013 , (mai) dar in cazul in care eu am solicitat inaintea acestei date validarea de poprire (depasind termenul de 3 lunik conf art CPC) atunci ??????
Cel mai recent răspuns: baloghjoe , utilizator 20:32, 21 Mai 2014
Dezlegarea dată problemelor de drept judecate prin RIL este obligatorie pentru instanţe de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare decizia nr. 61/2022 ... dana manea dana manea Anumite spitale nu vor sa puna in aplicare Decizia nr. 61/2022 pe motiv ca nu se aplica ointrucat sunt in subordinea autoritatilor locale si nu a ministerului ... (vezi toată discuția)
Recurs in interesul legii mcraciun mcraciun ICCJ in recursuri in interesul legii deslușeste ințelegerea corectă a textelor de lege.Deciziile sunt izvor de legalitate ? (vezi toată discuția)
Recurs in interesul legii in materie civila timi timi Art.329 C.pr.civ alin. 2 dispune : Deciziile prin care se solutioneaza sesizarile se pronunta de Sectiile Unite ale inaltei Curti de Casatie si Justitie si se ... (vezi toată discuția)