avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare Intreprindere Individuala

Bună ziua,

Mă aflu în situaţia unui creditor al unei creante rezultate dintr-un titlu executoriu, debitorul fiind o Intreprinde Individuala care deja a fost radiată.

Ce as putea eu face ca si demers legal pt a-mi recupera creanta sau eventual pt scaderea acesteia prin insolventa?

Pot solicita lichidarea societaţii?
În ce condiţii?
Persoana care a infiintat Intreprinderea Individuală raspunde cu bunurile proprii? în ce conditii?

Mulţumesc,
Soffia
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:30, 17 Iunie 2014
Potrivit OUG nr. 44/2008, persoana fizica titulara a intreprinderii individuale raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca acesta a fost constituit, si, in completare, cu intreg patrimoniul, iar in caz de insolventa, va fi supusa procedurii simplificate prevazute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.
In concluzie, conform legii mai sus mentionate, persoana fizica titulara a intreprinderii individuale raspunde in fata creditorilor cu bunurile personale.
Daca intreprinderea individuala a fost radiata direct, ce sanse mai am eu sa cer insolventa?
Este imposibila o astfel de procedura daca deja e radiata.....cum permite legea ca sa fie inchisa direct fara a fi verificata daca detine creante.
Verificati daca lichidarea s-a facut cu respectarea procedurilor legale in ceea ce priveste publicitatea, caci daca lichidarea s-a publicat in Buletinul insolventelor si dvs. nu ati cerut la timp inscrierea la masa credala, acum sunteti decazut din dreptul de a cere plata creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment alinionel alinionel din cauza unor litigii comerciale cu o anumita firma, aceasta a cerut intrarea in faliment o firmei mele. mentionez ca eu am INTREPRINDERE INDIVIDUALA. sa ... (vezi toată discuția)
Capital social caprice caprice Buna ziua as avea si eu o intrebare pt cei care ma pot ajuta: intreprinderea individuala are capital social? Si daca nu , atunci ce are? Multumesc! (vezi toată discuția)