avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat dar lucrez de acasa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat dar lucrez de acasa

Imi puteti spune care sunt procedurile pentru situatia in care ma angajez la o firma care presteaza servicii online (webdesign) iar eu voi lucra de acreasa?

Firma e la peste 600 de km de mine si vor sa ma angajeze, dar sa lucrez de la mine de acasa.

As vrea sa stiu cam ce ar presupune asta? Trebuie sa merg lunar acolo, pentru semnat stat de plata sau altceva? Sau e suficient sa merg doar cand semnez contractul de angajare? Chiar mai mult, se poate ca acesta sa fie semnat la distanta?

De ce alte aspecte trebuie sa tin cont?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 2 Iunie 2014
Raspunsul la toate aceste intrebari tine de intelegerea pe care o aveti cu angajatorul.

Toate aceste "detalii" este bine sa fie prinse in mod cat mai concret si precis in contractul ce il veti semna cu angajatorul.
1. Codul Muncii reglementeaza munca la domiciliu la art.108-110.
Art. 108
(1) Sunt consideraţi salariaţi cu munca la domiciliu acei salariaţi care îndeplinesc, la domiciliul lor, atribuţiile specifice funcţiei pe care o deţin.
(2) În vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariaţii cu munca la domiciliu îşi stabilesc singuri programul de lucru.
(3) Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu, în condiţiile stabilite prin contractul individual de muncă.

Art. 109.
Contractul individual de muncă la domiciliu se încheie numai în formă scrisă şi conţine, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:

a) precizarea expresă că salariatul lucrează la domiciliu;
b) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului;
c) obligaţia angajatorului de a asigura transportul la şi de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează.

Art. 110
(1) Salariatul cu munca la domiciliu se bucura de toate drepturile recunoscute prin lege si prin contractele colective de munca aplicabile salariatilor al caror loc de munca este la sediul angajatorului.

(2) Prin contractele colective de munca si/sau prin contractele individuale de munca se pot stabili si alte conditii specifice privind munca la domiciliu, in conformitate cu legislatia in vigoare.

2. Plata salariului se poate face si prin card.

3. Semnarea c.i.m. de ambele parti este o conditie sine qua non pentru valabilitatea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat in alt oras bluesky_c3 bluesky_c3 Daca e vorba de servicii de webdesign, munca prestata de acasa, se poate sa fiu angajat la o firma din alt oras si din alt judet? (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu Lielena Lielena Ce conditii trebuie sa indeplineasca un salariat pentru a lucra la domiciliu? Salariatul e navetist si uneori conditiile meteo fac ca trenul sa intarzie si ... (vezi toată discuția)
Activitatea la domiciliul fifi53 fifi53 Un angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata poata sa desfasoara activitatea la domiciliul lui. Mentionez ca sediul firmei este la Bucursti si ... (vezi toată discuția)