avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Invitatie la mediere facuta de avocat
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Invitatie la mediere facuta de avocat

am fost chemata la mediere, insa nu am gasit in lista mediatorilor autorizati, acel avocat
trebuie sa merg la mediere??
multumesc
Pentru moment procedura prealabila prin mediator este obligatorie
Dupa publicarea in monitorul oficial a deciziei CCR de neconstitutionalitate,procedura nu va mai fi obligatorie
si daca acel avocet nu este in lista mediatorilor autorizati??
Buna ziua. Daca nu l-ati gasit pe lista mediatorilor de pe situl Consiliului de Mediere, atunci nu este mediator. Puteti sa ii transmiteti acest lucru si sa ii comunicati ca nefiind mediator, nu puteti avea incredere ca este impartial si neutru. Daca dvs doriti sa aflati cum va poate ajuta medierea, puteti sa alegeti dvs un mediator din lista respectiva si sa il propuneti celeilalte parti sau avocatului acesteia pentru informare si acceptarea medierii.
Conform legii, simpla informare cu privire la avantajele medierii poate fi facuta si de avocati, care nu sunt neaparat si mediatori. Pe acestia nu-i veti gasi pe Tablou.

Deci este posibil sa fiti invitata doar la informare, ceea ce este abilitat sa faca si avocatul. Medierea in sine nu poate fi facuta insa decat de un mediator autorizat, aflat pe Tabloul Mediatorilor Autorizati.
Colega Irina Comeagă are dreptate, conform legii, și avocații, precum și orice profesionist din domeniul juridicului au prin lege posibilitatea de a face informarea privind avantajele medierii.
Totuși, invitația se trimite la mediere din câte știu.iar medierea o poate face numai profesionistul mediator.
Din acest considerent, este foarte bine că, după publicarea în Mof a Deciziei CCR, orice atribuție care implică activități din domeniul medierii, vor fi efectuate doar de mediatori.
Confuzia și bulversarea justițiabililor se datorează unei legi prost concepute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de mediere facuta de consilierul juridic Nicoleta02 Nicoleta02 Buna ziua, Doresc sa va intreb daca se poate transmite invitatia la mediere din partea consilierului juridic angajat al societatii care a formulat cererea? ... (vezi toată discuția)
Schimbarea mediatorului si neprezentarea in urma invitatiei v51 v51 Buna Ziua! se poate schimba mediatorul din motive obiective?,Ce se intimpla prin neprezentarea la mediator?, Cum se poate introduce cerere chemare in judecata ... (vezi toată discuția)
Care este procedura referitoare la informarea cu privire la avantajele medierii? danaa1 danaa1 Buna ziua Am depus o plangere la politie impotriva unei alte persoane,ca politia sa ma ajute sa obtin cea ce doresc. Politia mi-a dat raspuns,in care ... (vezi toată discuția)