avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificari gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificari gaze

Buna ziua

Suntem mai multi locatari si firma S C ENERGOINSTAL PREMIUM SRL sa faca verificare la gaze,este gratuit aceasta verificare sau trebuie sa platim si care ar fi pretul,Presedintele Asociatiei nu a spus pretul.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:24, 14 Iunie 2014
Si Asociatia noastra a efectuat verificarea instalatiei de gaze si a rezultat un pret de aproximativ 20 de lei de apartament. Fac precizarea ca aceasta verificare se realizeaza o data la doi ani iar la 10 ani se face revizia instalatiei de gaze la un pret aproximativ de 60 de lei/apartament.
Verificarile instalatiilor de gaze (o data la 2 ani), inlocuirile de contoare (o data la 8 ani, pentru verificarea metrologica), etc. se fac de catre firme autorizate ISCIR, agreate si de catre distribuitorul de gaze. In timpul verificarilor, dupa caz, se pot efectua si anumite lucrari pentru remedierea scurgerilor de gaze depistate.
Verificarea se face, de cele mai multe ori, de catre firma de distributie gaze, care emite si buletinele de verificare.
Pretul verificarilor este cel mentionat in contractul incheiat intre firma verificatoare si asociatie/ proprietarul apartamentului cu centrala proprie. Pretul verificarii poate fi inclus, lunar, in pretul facturii de gaze, ca service asigurat, daca acest lucru a fost convenit anterior, de comun acord, intre firma de distributie gaze si proprietar (cazul centralelor de apartament).
Verificarea instalatiei de gaze,ca orice prestatie, trebuie efectuata si achitata ,mai ales ca la final se elibereaza document justificativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor gaze apartament + instalatia de gaze casa scarii elapopy elapopy Buna ziu, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face verificarea contuarelor de gaze ale fiecarui apartament cat si a conductelor de gaze de pe casa ... (vezi toată discuția)
Verificare instalatie de gaze la un bloc giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! In luna martie in blocul in care locuiesc, a avut loc o scurgere de gaze de la conducta principala de alimentare a blocului. Vecinii au anuntat ... (vezi toată discuția)
Sigilare gaze bloc in urma unei inspectari Valentin210 Valentin210 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Un vecin a facut o sesizare catre DistriGaz referitor la o scurgere de gaze pe scara ... (vezi toată discuția)