avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal incerca mituirea copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal incerca mituirea copiilor

Buna ziua,

Sunt divortata de curand, domiciliul celor doi copii a fost stabilit la mine, iar custodia copiilor este comuna. Tatal copiilor are un job care presupune lipsa sa din tara, alternativ, aproximativ cate o luna (o slujba cu rotatie). In ultimul timp, adica perioada dinaintea si din timpul divortului, desi locuia cu noi, folosea timpul aproape exclusiv in interesul sau si foarte putin cu copiii. Relatia lui cu copiii s-a racit treptat, el fiind un temperament dificil si razbunator, alegand sa ne hartuiasca prin diverse metode (camere video de supraveghere, plangeri impotriva mamei la politie si la DGASPC, contributie finanicara minima, etc.).
In ultimele zile, probabil in dorinta de a atrage copiii, (care si-au exprimat deschis dorinta de a ramane cu mama), proaspat revenit in tara dupa o luna de munca, a facut cadou baiatului de cls. a VI a un telefon Samsung S5, desi baiatul i-a spus ca nu il poate lua la scoala, atata din cauza ca nu le permite regulamentul scolii, cat si pe motivul ca s-ar expune unor posibile agresiuni si ca vrea inapoi calculatorul sau.
(Acum doua luni, tot din motivul de a ne sicana si hartui, a luat din casa toate calculatoarele, unul functional, pe care il foloseau copiii, cat si unul mai vechi, functional, dar neutilizat).
Intentioneaza, mai departe, sa dea si fetitei de cls. a II a un mobil Samsung S3, desi ea i-a spus ca nu il doreste si ca vrea doar sa le returneze calculatorul.

Intrebarea mea, dincolo de nedumerirea privind motivatiile tatalui, este daca pot sa iau vreo masura de a-l atentiona, formal, ca aceste cadouri, disproportionate ca valoare fata de varsta si necesitatile copiilor, ii pun in pericolul de a fi agresati, ca sa le fie furate telefoanele mobile si nu le aduc nici un beneficiu. Copiii sunt tentati sa petreaca si mai mult timp cu aceste noi jucarii, in loc de a se juca in aer liber sau a citi, sa zicem.
Insa principala mea temere este legata de securitatea lor si pentru acest motiv solicit un sfat.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: irinavasiliu , utilizator 11:39, 18 Iunie 2014
Nu puteti lua masuri legale, puteti vb cu tatl amiabil, poate va intelege sau ajungeti la un compromis.
Copiii sunt tentati sa petreaca si mai mult timp cu aceste noi jucarii, in loc de a se juca in aer liber sau a citi, sa zicem.

Doar sa zicem pt ca si cu calculatorul ar fi acelasi lucru.
Telefoanele le pot lasa acasa sau tinute inchise in ghiozdan.
In opinia mea e o falsa problema.
De vreme sunteti mama copiilor puteti stabili regulile pentru folosirea obiectelor cumparate de tata - locul unde pot fi folosite, durata folosirii si scopul in care sunt folosite.
Ar putea sa le cumpere si o masina sau un apartament - asta nu inseamna ca ii veti lasa sa conduca masina inainte sa fie legal si sa fie capabili si nici nu-i veti lasa sa locuiasca singuri - doar pentru ca au lucrurile respective.
Teoretic, asa este. Insa eu le-am achizitionat telefoane tocmai pentru a putea avea vesti despre ei in timpul deplasarii de la scoala acasa sau in timpul scolii, daca apar probleme. Faptul de a fi lipsiti de telefoane in timpul cat se afla la scoala sau pana ajung inapoi la domiciliu ma pun in pozitia de a nu-i putea ajuta, in caz de schimbare de program sau alte situatii neprevazute.
Mentionez ca tatal doreste sa ii ia baiatului vechiul telefon, pe care acesta il utiliza pana sa primeasca cadoul.
Banuiesc ca aveti pentru telefonul vechi factura prin care demonstrati ca este al dvs.
Ii cereti dlui sa va returneze telefonul si daca nu vi-l returneaza depuneti plangere la politie.
Sau ca sa preintampinati astfel de situatii nu-i dati telefonul la el cand este la tatal lui.
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
mirebire, utilizator
desi baiatul i-a spus ca nu il poate lua la scoala, atata din cauza ca nu le permite regulamentul scolii,


Insa eu le-am achizitionat telefoane tocmai pentru a putea avea vesti despre ei in timpul deplasarii de la scoala acasa sau in timpul scolii, daca apar probleme


Din ce ziceti reiese ca regulmentul permite sa aiba asupra sa telefon de la dvs, de la tata nu, contravine regulamentului..
Doamna, il tine in geanta si pe unu sau pe altul, nu e nicio diferenta sau numai dvs o vedeti.

Alte discuții în legătură

Sprijin de la protectia copilului inainte de divort? mig03 mig03 Buna ziua, am nepoata cu doi minori, fata de 13 baiat si 10,5 ani. Tatal copiilor a parasit familia de peste 14 luni, iar de la inceputul anului lucreaza ca ... (vezi toată discuția)
Contestare regulament scolar lucianrosca lucianrosca Se poate contesta un regulament scolar care ar prevede ca elevii nu au voie sa detina (chiar inchise) telefoane mobile in scoli? (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului in urma divortului parintilor Calinderu Calinderu Am doi copii rezultati din casatoria cu fostul sot, un baiat si o fata.In urma procesului de stabilire a domiciliului minorilor ca urmare a divortului , prima ... (vezi toată discuția)