avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal incerca mituirea copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal incerca mituirea copiilor

Buna ziua,

Sunt divortata de curand, domiciliul celor doi copii a fost stabilit la mine, iar custodia copiilor este comuna. Tatal copiilor are un job care presupune lipsa sa din tara, alternativ, aproximativ cate o luna (o slujba cu rotatie). In ultimul timp, adica perioada dinaintea si din timpul divortului, desi locuia cu noi, folosea timpul aproape exclusiv in interesul sau si foarte putin cu copiii. Relatia lui cu copiii s-a racit treptat, el fiind un temperament dificil si razbunator, alegand sa ne hartuiasca prin diverse metode (camere video de supraveghere, plangeri impotriva mamei la politie si la DGASPC, contributie finanicara minima, etc.).
In ultimele zile, probabil in dorinta de a atrage copiii, (care si-au exprimat deschis dorinta de a ramane cu mama), proaspat revenit in tara dupa o luna de munca, a facut cadou baiatului de cls. a VI a un telefon Samsung S5, desi baiatul i-a spus ca nu il poate lua la scoala, atata din cauza ca nu le permite regulamentul scolii, cat si pe motivul ca s-ar expune unor posibile agresiuni si ca vrea inapoi calculatorul sau.
(Acum doua luni, tot din motivul de a ne sicana si hartui, a luat din casa toate calculatoarele, unul functional, pe care il foloseau copiii, cat si unul mai vechi, functional, dar neutilizat).
Intentioneaza, mai departe, sa dea si fetitei de cls. a II a un mobil Samsung S3, desi ea i-a spus ca nu il doreste si ca vrea doar sa le returneze calculatorul.

Intrebarea mea, dincolo de nedumerirea privind motivatiile tatalui, este daca pot sa iau vreo masura de a-l atentiona, formal, ca aceste cadouri, disproportionate ca valoare fata de varsta si necesitatile copiilor, ii pun in pericolul de a fi agresati, ca sa le fie furate telefoanele mobile si nu le aduc nici un beneficiu. Copiii sunt tentati sa petreaca si mai mult timp cu aceste noi jucarii, in loc de a se juca in aer liber sau a citi, sa zicem.
Insa principala mea temere este legata de securitatea lor si pentru acest motiv solicit un sfat.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: irinavasiliu , utilizator 11:39, 18 Iunie 2014
În aceste situaţii, ca a mea, ca a dvs. şi a multor alte mame despărţite, în general scenariul e cam acelaşi, diferă amploarea, în sensul numărului de reclamaţii la DGASPC, la Poliţie, de suma plătită (sau neplătită) pentru întreţinerea copiilor, etc.
În general, timpul rezolvă problemele. Instanţele sunt net în favoarea părinţilor nerezidenţi, în special al taţilor, victime ale răzbunării mamelor :((, DGASPC răspunde în general reclamaţiilor taţilor (dacă răspunde).
Dvs. sunteţi chiar într-o situaţie fericită că domnul le-a luat doar calculatorul şi nu s-a prea interesat de ei o lună, sunt situaţii în care nu se interesează de copii un an , nu plătesc pensia deloc şi vin cu Poliţia şi executorul să ia copiii în vacanţă, că au dreptul ! Dacă copiii nu vor să plece, mama e de vină, copilul este alienat parental .
Ati descris aproape exact situatia. Tatal nerezident isi ascunde contractul real de munca si plateste o suma simbolica drept pensie. DGASPC a raspuns reclamatiei tatalui, insa atunci cand le-am cerut eu ajutor (pentru intruziune in viata privata), au raspuns elegant, ca nu pot interveni.
Agresiunea in familie, reclamata la Politie, s-a finalizat elegant, adica fara a se lua nici o masura, fiindca s-a plans si el (fiindca eu m-am aparat). Copiii nu isi doresc sa aiba legaturi, fiindca e un factor generator de stres, prin modul de relationare, insa el doreste sa ii ia in week-end-uri si vacante, doar ca sa imi provoace mie o reactie (adica, doreste sa mearga in strainatate, fix in singura destinatie unde am spus in urma cu catva timp ca nu sunt de acord sa ii las). Domnul lipseste alternativ cate o luna, iar in luna cand este in tara considera ca are dreptul sa ii ia toate 4 week-end-uri. Cand este in tara, relatia sa cu copiii se limiteaza la cate o ora de vizita, in lipsa mea, fara sa incerce sa se apropie de ei, ci vazandu-si in continuare de problemele personale.
Asta e, insa, si vom astepta ca timpul sa vindece frustrarile, eu voi ramane aproape de copii si voi continua sa comunic cu ei cu iubire si rabdare.
Doresc putere si eu tuturor care trec prin situatii asemanatoare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sprijin de la protectia copilului inainte de divort? mig03 mig03 Buna ziua, am nepoata cu doi minori, fata de 13 baiat si 10,5 ani. Tatal copiilor a parasit familia de peste 14 luni, iar de la inceputul anului lucreaza ca ... (vezi toată discuția)
Contestare regulament scolar lucianrosca lucianrosca Se poate contesta un regulament scolar care ar prevede ca elevii nu au voie sa detina (chiar inchise) telefoane mobile in scoli? (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului in urma divortului parintilor Calinderu Calinderu Am doi copii rezultati din casatoria cu fostul sot, un baiat si o fata.In urma procesului de stabilire a domiciliului minorilor ca urmare a divortului , prima ... (vezi toată discuția)