avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Mesaje pirat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Mesaje pirat

As dori sa stiu daca in situatia in care primesc e-mailuri si faxuri cu materiale ofensatoare si ma decid sa fac plangere penala - sa zicem de maine - pot avea vreo sansa sa fie identificat autorul retroactiv ?
Mentionez ca atat la e-mail cat si la fax nu apare expeditorul.
Cel mai recent răspuns: CryTeK , utilizator 16:46, 18 Iunie 2014
Organele de cercetare au mijloacele necesare pentru a putea identifica de unde provin mail-urile.
Pentru ca sa existe toate elementele constitutive ale infractiunii de hartuire, trebuie ca aceste comunicari, prin continutul lor, sa va cauzeze si o temere.
Ce fel de mail-uri primiti? Daca primiti acele mail-uri tip spam nu aveti ce face... singurul lucru care-l puteti face este sa nu le accesati si sa le stergeti.
Acele mail-uri spam sunt trimise de un robot, scopul lor fiind de a virusa calculatorul victimei si de a accesa datele personale ale acesteia. (un fel de keylogger)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spam-ul cel de toate zilele... ciprian_ntz ciprian_ntz Stiu ca exista 1001 de subiecte create pe aceasta tema, le-am citit aproape pe toate... insa tot nu imi este clar. Poate cineva pana la urma sa delimiteze ... (vezi toată discuția)
Ce pot face din punct de vedere juridic pentru ca o persoana sa inceteze a-mi trimite e-mail-uri? adle adle Acum cateva luni am intanlit o persoana careia i-am dat adresa mea de mail. Primesc mailuri de la el cu diferite lucruri frumoase(ma refer la ppt-uri). In ... (vezi toată discuția)
Folosirea adresei de e-mail fara acord Pufuleti Pufuleti Bună ziua! Am nevoie de ajutor în privința unei situații mai speciale, zic eu. În trecut mi-am creat un cont pe un joc multiplayer online ... (vezi toată discuția)