avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie in concediu cu minori in Ungaria
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie in concediu cu minori in Ungaria

Dorim sa mergem in concediu pt o saptamana in Ungaria (suntem o familie cu doi copii minori la care le suntem parinti naturali). Ce acte ne trebuie? Unde la putem face actele? Sume ce trebuiesc achitate? Timp cat dureaza de scoatere a pasapoartelor daca trebuie sau putem calatori cu buletinul pt Ungaria?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:21, 23 Iunie 2014
Parintii pot calatori cu buletinul. Copiii care au 14 ani, pot calatori si ei cu buletinul. Daca au varste mai mici, le trebuie pasaport.
Acte si costuri pasaport
-certificatul de naştere al minorului, în original;
-document(e) de identitate ale pãrinţilor sau al unuia dintre pãrinţi, al reprezentantului legal sau, dupã caz, al persoanei împuternicite, aflate în termen de valabilitate, în original;
-dovada achitării taxelor pentru emiterea paşaportului, în original;
-după caz, procură specială sau declaraţia de acord a celuilalt părinte în original, hotărârea judecătorească de încredinţare a minorului, rămasă definitivă şi irevocabilă, hotărârea judecătorească prin care instanţa a suplinit acordul celuilalt părinte, rămasă definitivă şi irevocabilă sau, pentru cererile formulate de părintele supravieţuitor sau persoana împuternicită de acesta, actul de deces al celuilalt părinte, în original;

daca puteti, mergeti impreuna ambii parinti la serviciul pasapoarte ca sa nu mai platiti pt acord/imputernicire la notar.
pasaportul e gata in 14 zile.

actele se depun la serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple în a cãror razã de competenţã au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa.

Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu electronic depuse în ţară:
- 270 lei costul paşaportului (se achită la unităţile CEC Bank) şi 22 lei taxă eliberare paşaport (se achită la unităţile CEC Bank sau la trezorerie).


2. Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu electronic (minori sub 12 ani), cu valabilitate 3 ani depuse în ţară:
- 244 lei costul paşaportului (se achită la unităţile CEC Bank) şi 22 lei taxă eliberare paşaport (se achită la unităţile CEC Bank sau la trezorerie).


3. Pentru cererile de eliberare a paşaportului simplu temporar depuse în ţară :
- 100 lei costul paşaportului (se achită la unităţile CEC Bank), 22 lei taxă eliberare paşaport (se achită la unităţile CEC Bank sau la trezorerie) şi 100 lei tariful suplimentar prevăzut de Legea nr. 248/2005 (se achită la unităţile CEC Bank sau la trezorerie).

Daca vreti sa plecati mai curand si nu aveti timp sa asteptati pt eliberarea pasaportului simplu electronic, veti solicita eliberararea pasapoartelor simple temporare, le obtineti in 3 zile.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipuri de pasapoarte. documente necesare pentru obþinerea pasaportului Ares-3 Ares-3 În conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului Uniunii Europene din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru copii-eliberare rapida daniella89 daniella89 Doresc sa fac pasapoarte pt copii cu valabilitate de 3 ani, in cat timp se elibereaza? Exista cumva o taxa pt elierare mai rapida decat cea standard? Este ... (vezi toată discuția)
Pasaport in regim de urgenta rosiulia rosiulia Buna as vrea si eu sa stiu daca se poate face eliberarea unui pasaport simplu electronic in regim de urgenta. As vrea sa merg in vacanta cu iubitul in ... (vezi toată discuția)