avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... citirea prin Regulamentul (CE) nr. 1393/2007 al ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

citirea prin Regulamentul (CE) nr. 1393/2007 al Parlamentului European ºi al Consiliului privind notificarea sau comunicarea în statele membre a actelor judiciare ºi extrajudiciare în materie civilã sau comercialã

citirea prin Regulamentul (CE) nr. 1393/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului privind notificarea sau comunicarea în statele membre a actelor judiciare şi extrajudiciare în materie civilă sau comercială (notificarea sau comunicarea actelor
citirea prin Regulamentul (CE) nr. 1393/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului privind notificarea sau comunicarea în statele membre a actelor judiciare şi extrajudiciare în materie civilă sau comercială (notificarea sau comunicarea actelor)

[ link extern ]

speta :

sunt în contradictoriu (la o instanta din românia ) cu muller din germania ,oraş berlin, strada richterstr. 11

procedura desfăşurata până în prezent :

A. muller e citat la adresa indicată de mai sus potrivit vechiului cod de procedura civilă la adresa adresa indicată de mai sus prin serviciul postal cu scrisoare recomandată !

posta germană returnează citaţia cu menţiunea (prin precipisă tip) că adresantul şi/sau adresa este necunoscută si nu poate fi mijlocita .

B. în urma acestui răspuns (citări neindeplinite ) instanta dispune citirea prin regulamentul CE , iar citarea se desfăşoară astfel :

instanta completează cererea de citare tip cu solicitarea adresată judecătoriei din berlin de a fi citată muller din germania, oraş berlin (atenţie fără strada richterstrase sau număr ),....

iar, judecatoria din berlin returnează această cerere cu un înscris auxiliar în care menţionează că a fost citat muller din oraş berlin strada pennerstr.45 (atenţie : nu a fost citat muller din strada richterstrase nr.11)

întrebări :

1. ce pot face în acest caz ?

eu sunt in litigiu cu muller din richterstrase 11 şi nu cu muller din pennerstr . 45 !!!!

2. cum pot forţa (impune ) grefierii să scrie richterstrase 11 în cererea de citare , astfel încât să fie citat muller din richterstrase şi nu muller din pennerstr ?

3. cum pot forţa (impune) grefierii să trimită în plic judecătoriei din din berlin cererea de citare pentru muller din richterstrase 11 şi nu pentru muller din pennerstr 45 sau pentru muller din berlin fără strada?!?

4. este acest caz un motiv de stramutare a procesului ?!?

multumesc mult pentru sprijinul acordat şi pentru răspunsuri


Alte discuții în legătură

Are cineva regulamentul european 1393/97? glo glo are cineva regulamentul european 1393/97?referitor la citarea persoanelor de nationalitate straina . daca da va rog sa mi-l dati si mie. (vezi toată discuția)
Citare. condiții de legalitate echitabilitate ale Îndeplinirii procedurii de citare Popescu2012 Popescu2012 Citare. Condiții de legalitate echitabilitate ale îndeplinirii procedurii de citare. Am fost citat în străinătate pentru/înainte de primul termen ... (vezi toată discuția)