avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prelungirea arestarii preventive in NCPP
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Prelungirea arestarii preventive in NCPP

Buna ziua! Vreau sa va rog sa-mi spuneti care este termenul in Noul Cod de Procedura Penala in care instanta trebuie sa verifice daca se impune prelungirea arestarii preventive in etapa judecatii. In vechiul cod stiu ca instanta trebuia sa verifice la 60 de zile daca se impune prelungirea acestei masuri, dar in noul cod nu am gasit nimic despre asta. Nici in legatura cu arestarea preventiva a minorului nu a gasit nimic legat de termene.

Cat despre interdictia de a parasi localitatea si tara acestea nu mai sunt trecute la masuri preventive? Le-am gasit doar la pedepse complementare.

Si inca o intrebare, unde pot sa gasesc cauzele de nepedepsire? Orice feedback este apreciat!
Cel mai recent răspuns: Borsec , utilizator 08:18, 2 Iulie 2014
ART. 208 c.p.p.
Verificarea măsurilor preventive în cursul judecăţii
(1) Judecătorul de cameră preliminară înaintează dosarul instanţei de judecată cu cel puţin 5 zile înainte de expirarea măsurii preventive.
(2) Instanţa de judecată verifică din oficiu dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea, prelungirea sau menţinerea măsurii preventive, înainte de expirarea duratei acesteia, cu citarea inculpatului.
(3) Dispoziţiile art. 207 alin. (3) - (5) se aplică în mod corespunzător.
(4) În tot cursul judecăţii, instanţa, din oficiu, prin încheiere, verifică periodic, dar nu mai târziu de 60 de zile, dacă subzistă temeiurile care au determinat menţinerea măsurii arestării preventive şi a măsurii arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpat.

Sunt trecute la controlul judiciar sa nu depaseasca anumite limite.
Cauzele de nepedepsire pot fi generale de ex. desistarea si impiedicarea producerii rezultatului, sau speciale de ex. denuntarea faptei, retragerea marturiei mincinoase etc., le veti gasi specificate la anumite infractiuni.
Multumesc pt raspuns. In legatura cu arestarea preventiva a minorului puteti sa-mi spuneti la ce articol se vorbeste despre termene?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces Georgianaaaa9876 Georgianaaaa9876 Buna ziua,de indata ce a inceput procesul,se mai poate schimba masura arestului preventiv ? (vezi toată discuția)
Masura de arestare preventiva eu101 eu101 buna seara . am si eu problema .... cineva a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, astazi a fost chemat din nou in fata instantei pentru ... (vezi toată discuția)
Control judiciar dat de procuror ciurli_si_burli ciurli_si_burli In cazul in care procurorul face prelungire a controlului judiciar si inculpatul este trimis intre timp (sa zicem la scurt timp dupa prelungirea controlului ... (vezi toată discuția)