avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare prin prima casa /cadastru si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare prin prima casa /cadastru si intabulare

Buna ziua,

Eu si sotul meu intentionam sa achizitionam de la mama mea o cladire prin programul Prima Casa.
Cladirea pe care dorim s-o achizitionam are cadastru ,intabulare,RLVEU,Certificat energetic.

Istoricul cladirii pe scurt:
*mama a achizitionat in 2004 cu contract de vanzare cumparare un teren arabil intravilan de 1000.20 mp;
*in 2008-~2012 obtine autorizatie de constructie ,certificat de urbanism ,proces verbal de receptie pentru cladirea care-i ramane in proprietate
*in 2009-2014 obtine autorizatie de constructie,certificat de urbanism,proces verbal de receptie pentru cladirea pe care o vom achizitiona

In momentul de fata,am contractat un expert pentru intocmirea documentatiei tehnice necesare dezmembrarii terenului,iar mai apoi ne vom ocupa si de partea juridica a dezmembarrii.

Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu ca proprietarul sa aiba cadastru si intabulare pentru cladirea care-i ramane in propritate sau daca vom intampina probleme in relatia cu banca/evaluatorul.Mentionez ca am primit refuzul unui notar pentru intocmirea dezmembarrii si antecontractului din cauza acestui motiv.


Multumesc anticipat,
Da,este necesar ca ambele loturi rezultate din dezmembrare sa aibe numar cadastral. Nu se poate face un act de dezmembrare daca nu are cadastru pe fiecare lot. In urma autentificarii actului de dezmembrare fiecare lot se intabuleaza din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala masurarea unui teren fara proprietari prezenti ? Eumia Eumia Este legala masurarea de catre cadastristi de la o firma de cadastru a unui teren cu imobil pentru intocmirea schitei cu propunerea de dezmembrare fara ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare casa si teren otto2007 otto2007 Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa si 500mp de teren. Am facut un antecontract si acum trebuie sa semnez contractual. Este vorba de o constructie noua (2013) ... (vezi toată discuția)
Impunere casa - teren intravilan agricol AnnaFranculescu AnnaFranculescu Buna ziua, Am un teren in Bucuresti (la iesire, dar tine de Bucuresti) care este intravilan agricol. In 2011 am obtinut certificat de urbanism si ... (vezi toată discuția)