avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce mi se poate intampla in urmatorul caz
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce mi se poate intampla in urmatorul caz

Pe data de 01.04.2009 am avut de facut un drum in interes de serviciu la Bacau. In drumul meu spre Bacau am avut nesansa sa fiu prins prin localitate cu viteza de 103 K/h de un radar fix iar la intoarcere am fost oprit de organele de politie pentru ca rulam cu viteza de 82 K/h. In urma amenzii pentru viteza de 82 K/h, am mai acumulat 4 puncte de amenda la cele 11 deja existente, in total 15 puncte de penalizare.

Pe data de 20.04.2009 am primit la firma o comunicare din partea politiei prin care am fost informat ca pe data de 01.04.2009 am fost surprins cu aparatul radar cu viteza de 53 K/h peste limita admisa in localitate. Firma la care lucrez, a comunicat datele mele la inspectoratul de politie emitent al comunicarii.

La sfarsitul lunii, mai precis pe data de 29.04.2009, am primit acasa o invitatie din partea politiei prin care mi s-a comunicat ca in termen de 5 zile sa ma prezint la inspectoratul de politie si sa predau permisul de conducere pentru o perioada de 30 de zile, aceste 30 de zile sunt pentru cumul de puncte.

Pe 04.05.2009 am predat permisul de conducere si am primit o dovada fara drept de conducere, urmand ca pe data de 03.06.2009 sa merg si sa ridic permisul.

Pana in acesta zi nu am primit nici o instintare de la politie cu privire la acea depasire de viteza cu peste 50 K/h.

Acum intrebarile mele sunt:
- ce mi se poate intampla in acest caz?
- pe cate luni am sa am permisul suspendat?
- am sa mai am voie sa dau exam de conducere pentru a reduce perioada de suspendare?
- am vreo sansa sa mai fac vreo contestatie?
- pot sa ma folosesc de noua lege prin care aparatele radar sunt interzise?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 09:39, 14 Mai 2009
Faptul ca drumul era in interes de serviciu va ajuta doar daca va suporta amenda firma. Din cate stiu eu, se da si amenda pentru depasirea de viteza.
Au fost foarte multe procese castigate in instanta de catre cei care initial au fost taxati de politie la fel ca DVS. Merita o vizita la un avocat.
Succes!
Amenda pentru viteza de 82 K/h am platit-o eu, pe cea pentru depasirea cu peste 50 K/h nu a platit-o nimeni. Nedumerirea mea era sa stiu cate luni o sa am suspendat permisul.
Dar la predarea permisului nu v-au pus sa semnati ca ati luat la cunostinta de cele intamplate, si in care va explicau masurile luate?
Inafara de dovada care v-au dat-o cred ca au uitat sa va dea ce era mai important: Documentul in care erau relatate cele constatate, metoda prin care au constat, si masurile dispuse.
Daca nu puteti merge la ei faceti-le o instiintare, o adresa, dar va dura mai mult. Mai bine deplasati-va personal si obtineti documentele necesare pentru a putea face demersuri sau pentru a putea face contestatie.
Cei de la politie mi-au luat permisul pentru cumul de puncte nu pentru altceva si mi-au spus ca pe data de 03.05.2009 sa ma intorc si sa ridic permisul.
Pe data de 03.06.2009 trebuie sa ridic permisul, greseala mea.

Alte discuții în legătură

Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru depasire pe linie discontinua ssdany ssdany De curand mi-a fost suspendat carnetul de conducere pentru 30 de zile, pentru ca am efectuat o depasire cu autoturismul intr-o zona in afara localitatii, unde ... (vezi toată discuția)