avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Hartuirea copilului de catre vecin
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Hartuirea copilului de catre vecin

Buna ziua,

Ne-am mutat de 2 ani intr-o zona noua aici si am constat ca sunt multi copii care se joaca impreuna in fata blocului. Acest lucru l-a bucurat pe baietelul meu de aproape 7 ani care si-a facut repede prieteni.
O alta constatare este ca avem o vecina in varsta care probabil pensionara fiind, sta timp indelungat pe geam. De fiecare data cand prinde ocazia, se rasteste la copilul meu si il alunga din fata scarii in care locuieste ea sau sa nu mai faca galagie. O singura data copilul a fost la scara aceasta ( din blocul din fata ) si de atunci ea il vizeaza de cate ori el se apropie si de trotuar 2 pasi. Copilul e tracasat de atitudinea ei. pentru ca foarte rar iese din casa, am incercat de la geam sa ii spun sa il lase in pace pentru ca toti copiii fac zgomot, se joaca cu mingea, toti fac cam acelasi lucru: se joaca.
Ieri a fost la ziua de nastere a unui prieten care din nefericire sta in aceeasi scara. Astazi baietelul meu si-a ajutat prietenul sa isi scoata bicicleta tinandu-i usa de la intrare deschisa si din nou a devenit tinta batranei.
Daca nu voi lua atitudine, lucrurile se vor agrava. ce este de facut? De vorbit se pare ca pe cale amiabila nu am cu cine sa vorbesc. Dansa nu cred ca a auzit de comunicare asertiva...Are dreptul legal sa i se adreseze ( strigand...) direct copilului meu?...Are voie sa il hartuiasca de cate ori are chef? Nu e un pericol deoarece copilul poate dezvolta o teama ( deja are ceva simptome... sper sa nu fie serios ). Eu pot sa o ignor insa copilul e aproape zilnic hartuit verbal...
Cel mai recent răspuns: CryTeK , utilizator 17:28, 28 Iulie 2014
BUNA ZIUA,
DIN PACATE NU PREA AVETI CE SA-I FACETI. ACESTEA SUNT "AVANTAJELE" TRAIULUI LA BLOC.
acceasi problema a avut si un vecin de-al meu...cu o "pensionara" ....pana s-au intalnit in lift .
si asta intra tot in categoria "avantajele traiului la bloc"....
Tipatul nu constituie o infractiune. Acea persoana este una in varsta, posibil senila, posibil prea multe suparari in viata... e plina Romania de astfel de persoane.

Totusi, o intrebare pentru dvs: daca puteati, mergeati in instanta pentru asa ceva? Ca tipa la copilul dvs? Ca ii adreseaza "cuvinte bisericesti"? (ma gandesc ca a mai adaugat pe acolo cate un drac sau mai stiu eu ce limbaj foloseste persoana respectiva)
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
CryTeK, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi pentru locuitorii de la parterul blocului Marie19 Marie19 Locuiesc cu chirie la parterul unui bloc de 10 ani. De cand cu pandemia, toti copiii din cartier folosesc ca loc de joaca zona verde de langa blocul nostru. ... (vezi toată discuția)
Lipsa de liniste la scara blocului RoxanaRamona RoxanaRamona Buna ziua! Avem o problema. La noi la scara s-a mutat o familie cu 2 baietei care sunt in clasa primara. Acei 2 copii si pe langa ei se mai aciueaza altii de ... (vezi toată discuția)
Vecinii o problema majora ancutza_af ancutza_af am un vecin care nu are ce face si atat pe mine cat si copilului meu ne adreseaza injurii si nu exista zi sa nu aiba ceva cu copilu meu. el avand 3 ani. ... (vezi toată discuția)