avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Microfon instalat pe autoturismul de serviciu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Microfon instalat pe autoturismul de serviciu

Buna ziua,
Lucrez intr-o firma de vanzari (servicii telecom) si in aceasta saptamana cand am mers cu autoturismul la service mi s-a spus ca dispozitivul gps instalat pe autoturismul de serviciu are atasat si un microfon pe langa antena gps.
Cand am luat in primire autoturismul nu mi s-a spus ca are asa ceva instalat si nu am semnat nimic de luare la cunostinta.
Practic toate convorbirile purtate din interiorul autoturismului au fost inregistrate si ascultate. Daca nu am nimic impotriva cu inregistrarea apelurilor de pe telefonul de serviciu catre clienti, sunt impotriva inregistrarii sau ascultarii apelurilor efectuate de pe telefonul personal in interes personal, mai ales ca am discutat si despre schimbarea locului de munca.
Este legala o astfel de practica? Unde ar trebui sa merg pentru verificarea autoturismului si o confirmare oficiala a celor identificate?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:39, 5 August 2014
Solicitati lamuriri angajatorului in privinta microfonului dar obtineti in prealabil o confirmare scrisa din partea unei unitati autorizate care monteaza gps-uri pe masini.

Astfel veti putea solicita depagubiri angajatorului ptr inregistrarea neautorizata mai ales daca microfonul a fost montat separat de gps si nu ati fost informat despre acest aspect intr-un mod oficial cum ar fi regulamentul intern sau proces verbal de primire a masinii.

Mergeti la SRI! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ascultarea telefoanelor de serviciu crynaku crynaku lucrez la o firma la care avem telefoane de serviciu,patronul are dreptul de a asculta convorbirile telefonice ale angajatilor ,numarul care mi-a fost alocat ... (vezi toată discuția)
Microfon montat in masina Cornelius999 Cornelius999 Buna ziua, Am o intrebare la care as aprecia raspunsul dumneavoastra. La ce ma expun daca am montat un microfon(+GPS) in masina sotiei (ea nu stia nimic) si ... (vezi toată discuția)
Ascultare telefonica discutie privata stefanel123 stefanel123 Buna ziua, In cursul zilei de ieri am primit un telefon la locul de munca de la un membru al famililiei,in contextul in care specificul locului de munca nu ... (vezi toată discuția)