avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare RCA in 2014
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare RCA in 2014

Buna ziua.
Am urmatoarea dilema: am vandut masina, am radiat-o de la primarie si am decis sa merg sa imi recuperez banii pe asigurare deoarece o facusem cu o luna inainte pe tot anul.
Asiguratorul mi-a spus ca e ok numai ca trebuie sa aduc si o copie dupa cartea masinii in care sa vada ei ca noul proprietar a inmatriculat-o pe numele lui.

Mi se pare foarte dubioasa situatia de vreme ce eu am radiat-o si nu mai am nicio treaba cu ea si vreau sa imi recuperez banii. Noul proprietar poate nici nu si-o mai inmatriculeaza.

Normele CSA spun ca am tot dreptul sa ii recuperez din moment ce nu o mai am in evidenta.

Ce parere aveti? Am interpretat eu ceva gresit?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Visarex , utilizator 11:44, 5 August 2014
Intr-un final am gasit asta:

CAPITOLUL III
Perioada de valabilitate a asigurarii de raspundere civila a vehiculelor

Art. 29. —
...............
(2) In cazul instrainarii unui vehicul in baza unor acte civile sub semnatura privata, pentru care exista o asigurare obligatorie RCA valabila, aceasta asigurare ramane in vigoare pana la data dobandirii calitatii de titular al inmatricularii/inregistrarii vehiculului de catre noul proprietar. In cazul in care noul
proprietar detine o asigurare obligatorie RCA pe numele sau, aceasta va fi considerata valabila chiar daca nu s-a efectuat procedura de inmatriculare/inregistrare pe numele sau.

Deci chiar imi trebuie o copie dupa carte in care sa figureze el ca proprietar SAU o copie dupa asigurare in momentul in care si-o face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire polita rca in cazul vanzarii autovehiculului andreea_p2212 andreea_p2212 Am incheiat o polita rca la un autovehicul si am vandut-o inainte de a o inmatricula. Asiguratorul nu vrea sa restituie polita pe motiv ca nu am inmatriculat-o ... (vezi toată discuția)
Accident in romania- asigurare fãcutã pe un nume divers de proprietar AndronacheIonica AndronacheIonica Buna seara, Ma numesc Andronache Ionică, cetățean roman cu rezidenta în Italia. În noaptea de 11 iunie în Sebeș am fost tamponat în spate ... (vezi toată discuția)
Interpretare ordinul 14/2011 catalintarcea catalintarcea Privitor la valabilitatea vechii polite de asigurare, conform prevederilor art.29, alin.(2) din Normele RCA puse in aplicare prin Ordinul 14/2011 al ... (vezi toată discuția)