avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu mi-a dat reducerea de IT si a inclus-o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu mi-a dat reducerea de IT si a inclus-o in salariul negociat

Am semnat un crontract pe o suma cand am trecut pe aceasta functiie si angajatorul fara sa imi spuna mi-a dat sa semnez un contract dupa care mi-a cerut diploma de la facultate. Eu am intrebat cand o sa imi intre deducerea de impozit pentru itisti si mi-a spus ca daca nu am discutat asta innainte asteptarile mele au fost inselata. se pare ca eu sunt scutit deja de impozit pentru ca salariul net=salariul brut -salariul brut *0.165 si se pare ca iese netul meu.Toti colegii mei au aceasta reducere ce sa fac ca mie nu vrea sa mi-o dea considera ca e deja in salariu desii eu nu am stiut? Acum am o marire de salariu si in act aditional in care se specifica marirea de salariu am 15 zile pana sa o semnez. Cum sa fac sa obtin si deducerea? Mai pot sa o obtin? Daca ma poate ajuta cineva as aprecia. Va pot furniza si poze doar sa imi lasati un email.
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2014
mozes43v3r, utilizator
Cel mai recent răspuns: mozes43v3r , utilizator 11:20, 14 August 2014
"Potrivit Ordinului MFP nr. 1479/2013, vor beneficia de scutirea la plata impozitului pe venit angajatii care sunt specializati intr-unul din urmatoarele domenii:
- Calculatoare si sisteme informatice pentru aparare si securitate nationala, Ingineria informatiei, Tehnologia informatiei
- Informatica industriala, Informatica aplicata in ingineria electrica, Informatica aplicata in ingineria materialelor, Matematica si informatica aplicata in inginerie
- Cibernetica economica
- Fizica informatica
- Chimie informatica
- Automatica si informatica aplicata, Echipamente pentru modelare, simulare si conducere informatizata a actiunilor de lupta, Ingineria sistemelor multimedia
- Tehnologii si sisteme de telecomunicatii, Telecomenzi si electronica in transporturi
- Transmisiuni, Echipamente si sisteme electronice militare.

Prin urmare, pe langa absolvirea unei anumite specializari din domeniul IT, cei care sunt scutiti de la plata impozitului trebuie sa mai indeplineasca, cumulativ, o serie de conditii, prevazute in noile reglementari, si anume:
- angajatii trebuie sa ocupe unul din urmatoarele posturi, specifice activitatilor de creare de programe pentru calculator: analist, programator, proiectant de sistem informatic, inginer/programator de sistem informatic, administrator de baze de date, inginer software sau manager de proiect informatic.
- postul trebuie sa faca parte dintr-un compartiment specializat de informatica, evidentiat in organigrama anagajatorului, cum ar fi centru de calcul, directie, departament, oficiu, serviciu, birou, compartiment sau altele similare.
- angatorul trebuie sa fi realizat in anul fiscal precedent si sa fi inregistrat distinct in balantele analitice, ca urmare a activitatii de creare de programe pentru calculator destinate comercializarii pe baza de contract, un venit anual de cel putin echivalentul in lei a 10.000 dolari"
(www.avocatnet.ro/content/art... )

Care este salariul brut mentionat in c.i.m.?
Am acest drept stiu si indeplinesc toate conditiile.. Numai ca Angajatorul cand mi-a dat salariul brut el a scazut deja deducerea pt a o include in salariul meu. Mi-am dat seama din calculul salariul net=salariul brut -salariul brut *0.165 si plus ca a recunoscut si el. Nu mi-a spus la semnare iar eu am semnat ca primaru. Dupa care mi-a spus ca ii pare rau de neintelegere si ca asteptarile mele au fost inselate. Ce pot sa fac?
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
mozes43v3r, utilizator
Daca ati semnat c.i.m., nu prea mai aveti ce face.
Am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit informaticieni cosminionascu cosminionascu Sunt un functionar public care lucreaza in cadrul compartimentului informatica. As dori sa stiu daca ma incadrez potrivit O 539/2013 pentru scutirea de ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit pe venit normator normator Care este actul normativ conform caruia absolventilor specializarilor de informatica si tehnologia informatiei li se asigura scutirea de impozit pe venit? (vezi toată discuția)
Impozit pe venit programator AvaStefania AvaStefania Buna ziua, Sunt studenta si lucrez ca programator . Am impozit 0 % pe venit, datorita functiei mele in IT. Insa nu am studii superioare finalizate. Nu ... (vezi toată discuția)