avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Vecini reclamagii
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Vecini reclamagii

Buna. De un an ne-am mutat la casa noua. Vecinii au facut tot timpul reclamatii: pentru nisipul depozitat la poarta si pentru care aveam autorizatie, pentru catel ca latra etc. Mai nou au inceput sa ne reclame la politie pentru un gard de metal pus pentru intimitate si pentru ca am vrut sa ne ingradim terenul, el avand cultivat porumb pe terenul respectiv. Politia cat si cei responsabili din primarie au venit au constatat si au plecat. Cu vecinii nu putem discuta sub nici un fel, doar ne ameninta cu tribunalul. Intrebarea e daca avem toate documentele in regula nu ne pot face nimic? Cum putem sa ii oprim din reclamat? Facem plangere de calomnie la politie? Ce dovezi ne trebuie?#-o
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 21:04, 15 Octombrie 2014
Daca va actioneaza in justitie si aveti dreptate le puteti cere cheltuieli de judecata.

Ati putea incerca o plangere penala pentru hartuire, conform art. 208 alin .(1) Noul Cod penal

Hartuire = Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
daca sunt niste sacaiti si procesomani, o sa aveti o viata grea cu ei. Cu oameni ca acestia nu se poate discuta pentru ca intotdeauna ei au dreptate si ei sunt hartuiti si victime. Daca aveti acte in regula, nu pot sa va faca nimic, in instanta daca veti ajunge si veti castiga veti cere cheltuieli de judecata. Exista posibilitatea intentarii unui proces civil pentru stresul pe care vi-l cauzeaza cu plangeri, reclamatii etc in care le veti cere daune morale. CU un avocat bun si probe - martori;plangerile depuse cu rea-credinta;procesele pierdute etc veti castiga niste daune morale, care pot fi destul de ridicate. Daca nu platesc ii executati silit.
Bineinteles ca toate acestea costa bani, stres, nervi si o relatie cu vecinii care nu va reveni niciodata la normal. Ideea ii cine rezista mai mult, sau cine renunta primul.
Parerea mea ,personala, este ca odata ce ai probleme cu vecinii, nu mai ai liniste acasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinu de jos din cauza catzelushului meu jade_jade jade_jade [b]buna ziua, vreau si eu un sfat, vecinul de sub mine m a reclamat ca face cainele galagie. am un [i]teckel[/i] de 9 luni.si stiti cum sunt catelusii.. se ... (vezi toată discuția)
Reclamatie mincinoasa! Labuta17 Labuta17 am o intrebare la dvs. comunitatea! ce s afac cand vecinul de la 3 case distante reclama intr-una ca eu am un catel ce latra de la 22 la 4 dimineata! si spune ... (vezi toată discuția)
Vecin care ma acuza ca il iradiez RatoiulQ RatoiulQ Buna ziua! In urma cu 1 an de zile am cumparat un apartament prin credit - toate bune si frumoase. In momentul cand m-am mutat din prima zi m-am lovit de o ... (vezi toată discuția)