avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Catelusa mea a fost atacata de cainele altui ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Catelusa mea a fost atacata de cainele altui proprietar ce pot sa fac

Imi duceam catelusa Cane Corso in lesa la casa unde o tin dupa ce am luat-o cu mine intr-o excursie, iar in dreptul magazinului proprietarului cainelui, cainele mi-a atacat catelusa fara sa fie provocat in vreun fel,cateusa mea nu avea botnita pt ca a facut rana de la ea dar era tinuta in lesa si nu este un caine agresiv , am filmulete care demonstreaza asta.Acelasi caine mi-a mai atacat acum 3 ani un husky Siberian care il detinam in proprietate dar am considerat ca a fost doar un accident,acelasi caine a atacat si omorat un maidanez in fata mamei mele,fiicei mele de 2 ani si nepoatei mele de 8 ani.Ce pot sa fac pentru ca acelui caine sa nu i se mai dea drumul liber iar stapanul sa fie sanctionat pentru ce a facut.Va multumesc anticipat.:((
Cel mai recent răspuns: alintutza88 , utilizator 11:56, 5 Septembrie 2014
Cane Corso nu e tocmai o catelusa ( poate doar daca e pui mic :) ), inca e in clasa cainilor periculosi si trebuie sa poarte botnita cand o scoateti afara, dar asta e alta poveste, nu are legatura cu faptul ca a fost atacata.
Daca a fost atacata pe domeniul public, stapanul raspunde pt ea, il puteti actiona in judecata pt a cere daune si pt a fi obligat sa il tina legat si puteti depune si plangere la politie.
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspuns.Stiu ca aceasta rasa este considerate periculoasa,dar catelusa mea in varsta de 1 an si 4 luni nu este deloc agresiva,nici cu animalele si nici cu oameni.Eu am un copil de 2 ani si o nepotica de 8 ani,si pisica,niciodata nu a atacat pe nimeni,nu sare nici daca este provocata.Nu mi se pare corect ca un caine cu adevarat agresiv sa nu poarte botnita si altul care nu este agresiv dar este considerat agresiv sa poarte.Ce trebuie sa fac pentru al actiona in instanta?Exista sanse sa am castig de cauza.Nu ma intereseaza prea mult partea financiara,as vrea doar ca acel caine sa nu mai atace alte animale iar stapanul sa fie pedepsit pentru lipsa de responsabilitate.
Sesizati oficial politia animalelor responsabila locatiei unde s-a produs evenimentul
Daca aveti probe temeinice=inregistrare ,puteti promova plangere impotriva proprietarului patrupedului agresiv
Nu am filmat pentru ca nu am fost pregatita pentru un astfel de eveniment ,si chiar daca as fii fost in momentul ala nu as fii putut sa stau sa filmez in timp ce cainele meu este omorat de alt caine.Dar am dovada de la medical veterinar ca a fost muscat.Si sunt sigura ca daca un specialist l-ar testa ar fi la fel de violent,deoarece cum spuneam ataca orice caine vede pe strada nu conteaza rasa,marime,sex,si sare direct in gat.La husky-ul Siberian l-a prins de gat si l-a gaurit si I-a intins pielea de la gat am zis ca moare,dar cu tratament s-a vindecat.Atunci am crezut ca a fost un accident,dar dupa aceea l-am vazut in mod repetat atacand caini maidanezi,iar acum mi-a atacat catelusa,din fericire specificul rasei face sa aiba pielea tare si elastica si nu a reusit sa-i strapunda gatul,dar daca era o rasa mai mica probabil acum nu mai era in viata.
Martori au fost la incidente (in afara de dvs. si de familia dvs.)?

Alte discuții în legătură

Un cane corso mi-a omorat catelusul, un pomeranian. ce e de facut? mariaflorentina mariaflorentina Acum doua zile, un câine de talie mare - mai exact CANE Corso - mi-a atacat cățelușul, un pomeranian, fără motiv, OMORANDU-L pe loc! Am sunat la ... (vezi toată discuția)
Caini periculosi gabycristy gabycristy buna ziua! detin un caine inscris la art.1, lit b ca fiind caine periculos, fiind rasa Amstaff. Cainele are dresajul facut, etc. Problema mea este ca, atunci ... (vezi toată discuția)
Este nevoie de botnita pentru rottweiler? adiut89 adiut89 Am un rottweiler si nu stiu daca este obligatoriu bornita sau nu ? are aproape 3 ani e mare dar nu stiu daca este obligatoriu ? in lesa il tin tot timpu cand ... (vezi toată discuția)