avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ DUPA MATERNITATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ DUPA MATERNITATE

Buna ziua am si eu o nelamurire: Copilasul meu implineste in 25 iunie 2009 , 2 anisori, , normal trebuia sa ma intorc la servici in 26 iunie, pana sa nasc am lucrat la o asociatie timp de 6 ani continuu, azi am primit vestea ca se va incheia activitatea la aociatie, pot primi somaj? De cand?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lung.raluca , utilizator 14:21, 22 Mai 2009
Faptul ca ati fost in concediu pentru crestere copil nu va afecteaza sa primiti somaj insa trebuie sa fiti concediata. Asta presupune sa va reintoarceti la munca , cand va fi vremea si sa primiti preavizul de concediere. Contractul dvs de munca trebuie sa inceteze cu art. 65 din Codul Muncii. Beneficiati si de un salariu compensator, pe langa drepturile la zi.

Daca cererea de somaj este depusa in termen de 60 zile de la data concedierii, beneficiati cu ziua urmatoare.
Rectific: daca depuneti cererea in termen de 30 de zile de la incetarea CIM veti beneficia de indemnizatie cu ziua urmatoare a incetarii.
Asa e: 30 zile.
M-am grabit #-o
va multumesc din suflet sunteti de admirat, sunt terminata pe tema asta pt ca s-a incheiat activitatea din cauza unor incompetenti care au colaborat pt intocmirea proiectului care a fot spre aprobare, apoi am dat toate certificatele de calificare si diplome si dintr-una mi-a taiat craca NU s-a aprobat din cauza unei nenorocitae de contabile habarniste. Proiectul a fost spre abrobare, din sutele de mii care s-au depus, singurul din zona N-V a tarii... ca sa vezi... Asta e mai ales cand ma gandesc ca 1999 de acolo imi castigam painea... O sa ies in somaj apoi voi mai cauta in alta parte de lucru... cam greu dar nu ma las batuta.
Va multumesc din suflet pt ajutorul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului acordata mamei roxlore roxlore Buna , ma numesc roxana si am 21 de ani. Momentan sunt in anglia de o luna. in urma cu 3 saptamani am aflat ca sunt insarcinata si am inceput sa caut ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediul de crestere a copilului elenamarica elenamarica buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o nelamurire: in curand mi se va termina concediu de crestere a copilului iar firma la care am lucrat inainte de a intra ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului lili_b lili_b Buna ziua pe data de 24.05.2011, copilul meu a implinit varsta de 2 anisori eu trebuind sa ma intorc la serviciu, angajtorul nu ma mai primit pe vechiul post ... (vezi toată discuția)