avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoana fizica neautorizata amendata de ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoana fizica neautorizata amendata de ITM

daca o persoana fizica neautorizata( fara nici un statut juridic) este amendata de catre ITM cu suma de 30000 lei fiindca este ajutat de catre 3 persoane la lucrari gospodaresti , iar invinuitul contesta amenda in instanta, ce sanse are de castig. ITM ul sustinand ca trebuie societate iar persoanele angajate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 27 Septembrie 2014
Dacă într-adevăr ați fost „ajutat de către 3 persoane la lucrări gospodărești ”, iar acest lucru nu se repetă zilnic, ci este doar o activitate momentană (curățenie generală, zugrăvit, etc.) fără ca aceștia să fie remunerați (PLĂTIȚI), puteți contesta procesul verbal de contravenție în instanță. ATENȚIE ! important este ca ajutoarele Dvs. să nu fie plătite. Le puteți oferi o masă și la final un păhărel de vin, ca între prieteni, dar în niciun caz nu trebuie să primească o plată, nici chiar în natură (o găină, o rață, o sticlă cu băutură, etc.)
Probabil ca amenda ITM pentru munca la negru s-a primit in timp ce efectuati "lucrari gospodaresti", la terti (nu in propria dvs. gospodarie), ajutat de catre cele trei persoane, la mica intelegere, fara ca dvs. sa aveti o firma inregistrata la Registrul comertului si/ sau ca platitor de taxe si impozite la ANAF.
Daca ati fi efectuat dvs. lucrari in propria gospodarie, cu forte proprii, ajutat de 3 amici, fara plata, atunci ITM nu ar fi avut treba cu dvs.
Este dreptul dvs. sa contestati amenda contraventionala, in instanta de judecata. Personal nu cred ca veti avea castig de cauza, daca se adeveresc presupunerile mele de mai sus, privind munca la negru.
@ claudiu993

1. Sansele sunt destul de mici , daca nu aveti cum sa probati contrariul

2. O persoana fizica poate avea calitatea de angajator. Nu trebuie sa detina o firma pentru a angaja personal.

3. Art. 14 C.mun.
(1) În sensul prezentului cod, prin angajator se înţelege persoana fizică sau juridică ce poate, potrivit legii, să angajeze forţă de muncă pe bază de contract individual de muncă. .
....

4. Cele 3 persoane au declarat ceva la controlul ITM-ului ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda itm constructie in regie proprie contiflam contiflam Buna seara In data de 05 11 2014 în timpul turnării centurilor la o construcție in regie proprie , persoana fizica, hop ITM în curte la noi. La turnare ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda itm-munca la negru andreea-milo andreea-milo Buna seara, Trei din fostii mei angajati au inaintat o plangere la ITM pentru neplata salariilor restante pentru lunile noiembrie si decembrie 2013. Cei ... (vezi toată discuția)
Control itm dinu1 dinu1 Buna ziua, Construiesc in regie proprie o casa personala cu autorizatia de constructie la zi. Casa este in stadiu de rosu si in prezent execut diferite ... (vezi toată discuția)