avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Schimbare PFA din norma de venit in sistem real
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Schimbare PFA din norma de venit in sistem real

Buna ziua,

Prin aprilie anul acesta mi-am infiintat un PFA la norma de venit. Acum as dori sa imi trec PFA-ul in sistem real, deoarece vreau sa mai trec niste coduri CAEN iar la norma de venit platesc pentru fiecare in parte. Plus ca nu prevad prea mare activitate prin PFA, deci consider ca sistemul real ar fi mai avantajos pentru mine.

Ce ma intereseaza ar fi:
1. Ce pasi trebuie urmati si cand anume trebuie initiat demersul ?
Pe trimestrul 4 oricum trebuie sa mai platesc impozitul la norma de venit, dar de la anul as vrea sa fiu in sistem real.

2. Din punct de vedere al contabilitatii, ce diferente sunt intre norma de venit si sistem real ? Acum am facturier + chitantier + stampila si cam atat. Voi mai avea nevoie de ceva anume ?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: clauuudiu , utilizator 13:37, 3 Octombrie 2014
1. Mergeti la registru, va adaugati codurile caen. Apoi la Anaf cu 220 in care bifati recalcularea platilor anticipate si sit real.
Din momentul adaugarii de coduri la registru trebuie sa mergeti la anaf in max 15 zile.
2. Trebuie sa tineti jurnale de vanzari si cumparari. In plus trebuie sa completati Reg inventar si partea cu plati la reg de incasari si plati ( in plus in sist real)
Am inteles. Am sa merg la Registrul Comertului saptamana viitoare.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat e obligatorie; ce registre sunt necesare pentru o intreprindere individuala cu norma de venit si neplatitoare tva? criandra criandra la 1 februarie 2011,sotul a inceput activitatea pt. ii(fabricarea de mobila) la norma de venit si neplatitoare TVA....Povestea e urmatoarea: Pe 30 ian am ... (vezi toată discuția)
Dupa infiintare pfa ce acte sunt necesare si la ce institutie imi exprim optiunea pentru p.f.a. norma de venit sau in sistem real? cris_geany cris_geany dupa infiintarea de pfa coafor ce acte trebuie sa mai am,in vederea unui control de la OPC,garda financiara ,... ... (vezi toată discuția)
Angajat si pfa: ce taxe sunt de plata, ce tipizate etc sunt necesare? gianina5 gianina5 Sotul meu urmeaza sa fie PFA. Are o activitate permanenta si urmeaza sa incheie un contract de prestari servicii pentru o societate, alta decit angajatorul. ... (vezi toată discuția)