avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Credit express
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Credit express

Astazi am fost sunat pt a doua oara X-( de catre o domnisoara de la CREDIT EXPRESS(asa spunea dansa) sa ma intrebe despre nu stiu ce firma TRUST CONMAR Baia Mare la care cica as fi administrator #-o ,numarul meu avandu-l de la fiul meu (de 14 ani!) ,eu locuind in jud Timis fara sa am vreo legatura cu acea firma sau cu cineva din judetul unde este inregistrata...
Ma intereseaza cum pot scapa de aceasta hartuire(gratuita) fara sa apelez la tribunale...
Multumesc anticipat
Cred ca este suficient sa le trimiteti o notificare (scrisoare recomandata cu confirmare de primire), in care mentionati ca nu aveti nici o legatura cu societatea pentru care sunteti sunat si de asemenea ca va rezervati dreptul sa le faceti o plangere penala daca veti mai fi hartuit.

Art. 208 - Hartuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când te simți urmărit buna ziua, cum poți sa reclami și ... veronicam veronicam Când te simți urmărit Buna ziua, Cum poți sa reclami și care este modalitatea de a reclama o persoana atunci când te simți urmărit, hărțuit de ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata sau mi se poate face o plangere penala de catre un debitor daca sunt colector de creante? antonia21 antonia21 Buna ziua!Lucrez la o firma de recuperare creante,ca si colector creante pe cale amiabila.M-ar interesa daca un debitor imi poate face o plangere penala in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)