avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functii/proceduri obligatorii in cadrul sindicatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functii/proceduri obligatorii in cadrul sindicatului

1.Constituia Romaniei precizeaza ca:"Art. 9-Sindicatele, patronatele şi asociaţiile profesionale se constituie şi îşi desfăşoară activitatea potrivit statutelor lor, în condiţiile legii.
2. Codul de dialog social:ART. 14-c) lista membrilor organului executiv de conducere a sindicatului(...).
ART. 20-(3) Cererea privind modificarea statutelor şi/sau a componenţei organelor de conducere ale organizaţiilor sindicale va fi însoţită de următoarele documente, în două exemplare, semnate pentru conformitate pe fiecare pagină de către împuternicitul special desemnat de organul de conducere:
d) lista cu membrii organului de conducere, care va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul şi profesiunea/funcţia.
3.Legea 1/2011- ART. 255(3) Liderii sindicatelor reprezentative din învăţământ au dreptul de rezervare a postului, conform prevederilor legale în vigoare şi contractului colectiv de muncă la nivel de ramură.
Aceasta inseamna ca:
1. Intr-o organizatie sindicala trebuie sa existe ,in mod obligatoriu, organe de conducere,organ de conducere executiv si lider de sindicat...plus comisie de cenzori....exact cu aceste denumiri.
2. Orice modificare a componentei organelor de conducere(executiva sau neexecutiva) trebuie inregistrata la "judecator".
3. Nicio decizie nu este 'opozabila" unui angajator daca nu este indeplinita conditia nr. 2. ..... Este corect?
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2014
Radamante, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radamante , utilizator 20:47, 22 Octombrie 2014
Am uitat de C.civ. ...Va multumesc:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sindicat.contract de mandat vasral vasral Liderul unui sindicat a incheiat un contract de mandat cu un avocat pentru un proces. Precizez ca liderul nu si-a facut inscrierea in registrul special la ... (vezi toată discuția)
Sindicat andonik andonik Dupa alegeri pentru lider sindicat a fost ales un alt lider, ce trebuie facut in continuare? Inregistrare la tribunal? Cine trebuie sa faca instiintarea la ... (vezi toată discuția)
Legea sindicatelor dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara! Pe data de 10.05 .2012. am avut Adunarea generala pentru alegerea presedintelui de sindicat,s-a schimbat conducerea sindicatului....Intrebare: ... (vezi toată discuția)