avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosirea armei de vanatoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosirea armei de vanatoare

As dori sa stiu daca unei persoane ii este permisa folosirea armei de vanatoare in orice conditii. Problema este ca ieri, o vecina a chemat o persoana cu o arma de vanatoare ca sa ii impuste cainele. Drept urmare, pentru 20 de lei, acel individ a folosit arma (2 focuri) la cererea acesteia. As vrea sa stiu daca se poate lua vreo masura legala impotriva acestora deoarece consider ca acel individ poate reprezenta la un moment dat un pericol social, avand in vedere ca trage cu arma unde ii cere oricine. Eu as dori sa fac o reclamatie la politie insa as vrea sa stiu daca are vreun sens sau nu.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2014
lovy8519, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:08, 21 Octombrie 2014
Conform dispozitii in vigoare ,armele cu munitie letala,pot fi utilizate numai in anumite spatii si in baza unei autorizati
Nu este permisa utilizarea armelor cu munitie letala in conditiile precizate de dv
Daca detineti probe temeinice,sesizati oficial politia responsabila
Detinatorul patrupedului,putea eutanasia animalul solicitand interventia medicului veterinar

Legea privind regimul armelor si al munitiilor nr. 295/2004
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 583 din 30/06/2004
Art. 37 - Acordarea dreptului de port si folosire a armelor de vanatoare
(1) Dreptul de a purta si folosi armele de vanatoare se acorda, in conditiile prezentei legi, vanatorilor care sunt membri ai unor asociatii de vanatori sportivi, legal constituite, ce isi desfasoara activitatea conform Legii fondului cinegetic si a protectiei vanatului nr. 103/1996, republicata, cu modificarile ulterioare, care au sustinut examenul pentru obtinerea calitatii de vanator si detin permis de vanatoare cu viza valabila.
Art. 39 - Uzul de arma de vanatoare
Titularul dreptului de a purta si folosi arme de vanatoare poate face uz de arma inscrisa in permisul de arma numai asupra vanatului pentru care a fost autorizat in conditiile Legii nr. 103/1996, republicata, cu modificarile ulterioare, precum si pentru antrenament, in poligoanele autorizate in conditiile legii.
Art. 136 - Uzul de arma letala, fara drept
Uzul de arma letala, fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
Art. 138 - Efectuarea, fara drept, a operatiunilor cu arme sau munitii
Efectuarea oricaror operatiuni cu arme sau munitii, fara drept, constituie infractiune si se pedepseste potrivit art. 279 alin. (1) din Codul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare speciala ovidiu6 ovidiu6 daca sa dat solutie la un caz de suspiciune de branconaj- neinceperea urmaririi penale este valabila confiscarea speciala a armelor(sa facut si expertiza ... (vezi toată discuția)
Impuscare caine in oras MITULINA MITULINA As dori sa stiu daca un detinator de arma de vanatoare are voie sa impuste un caine in oras, pe stada, in plina zi? Sincer eu cred ca nu... Ce se poate face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o persoana detine un permis de vanatoare eliberat ... floriontehnic floriontehnic Buna ziua! O persoana detine un permis de vanatoare eliberat in 2003 (cand permisele de acest tip se eliberau fara curs de arme si munitii), dar nu a ... (vezi toată discuția)