avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Care sunt consecintele unei sentinte cu suspendare, ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Care sunt consecintele unei sentinte cu suspendare, pentru managerii institutiilor publice?

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei probleme:
In urma unui proces intentat de ANI unui manager de institutie culturala aflata sub tutela Consiliului General al PMB, sentinta definita, pronuntata la data de 15.10.2014, este de 6 luni cu suspendare. Procesul a avut la baza problema incompatibilitatii respectivului manager, care pentru o lunga perioada de timp a fost si deputat si manager al unei institutii publice. ANI a dovedit ca respectivul manager a atribuit o serie de contracte, cu o valoare ce depaseste 750.000 ron, unor firme la care fie era asociat, fie administrator. In urma sentintei definitive, managerul mai poate fi angajat al institutiei de la conducerea careia a fost suspendat? Mai poate primi contracte de colaborare la aceeasi institutie publica? Ce se intampla daca totusi actualul manager interimar semneaza contracte cu persoana ce a primit condamnarea cu suspendare? Cat de greu va atarna cazierul in cazul unei viitoare angajari/colaborare? Banii trebuie inapoiati institutiei? Va multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
sorin_rosca_stanescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: sorin_rosca_stanescu , utilizator 16:16, 21 Octombrie 2014
Este vorba despre un manager public (funcție publică prevăzută în Legea nr. 188/1999)? Bănuiesc că da, dar aș vrea să confirmați.
Gabriela Pintea a scris:

Este vorba despre un manager public (funcție publică prevăzută în Legea nr. 188/1999)? Bănuiesc că da, dar aș vrea să confirmați.


Buna ziua! Regulile forumului nu-mi permit sa dau nume, insa daca e ”politically correct" mi-as permite sa va explic despre ce e vorba intr-un mesaj privat. Nu, institutia despre care este vorba nu face parte din categoria functinarilor publici, acesta fiind si principalul argument al apararii in procesele cu ANI. Conducatorii institutiilor de cultura (teatre, opera, opereta, circ, etc) nu sunt functionari publici ori poate nu sunt eu corect informat.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
sorin_rosca_stanescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia ccr nr.794/2016 buiavasi buiavasi Buna ziua! As dori sa imi precizati si mie faptul daca este obligatoriu, conform acestei decizii a CCR ca toate salariile personalului contractual din ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea ca acelasi manager interimar de la o institutie publica de cultura sa beneficieze de mai multe contracte de acest tip (dupa depasirea timpului de 120 de zile)? MCM1 MCM1 Buna ziua, Am urmatoarea dilema. La o institutie de cultura, managerul, care si-a incheiat cu succes Contractul de Management si care la ora actuala ... (vezi toată discuția)
Contract administrare RSB RSB Va rog frumos sa-mi spuneti daca pe perioada in care este numit un director medical interimar in spital, se incheie contract de administrare cu managerul ... (vezi toată discuția)