avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Registru de evidenta fiscala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Registru de evidenta fiscala

buna ziua,

lucrez cu SAGA si exista in acest program Registru de evidenta fiscala care sta la baza calcularii impozitului pe profit. Mai este necesar completarea de mana a registrului de evidenta de la finante?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 16:00, 23 Octombrie 2014
Ordinul 870/ 2005 a fost modificat prin OMFP 1857/ 2006:
OMFP 1857/2006 pentru modificarea OMFP 870/2005 privind Registrul de evidenta fiscala



Art. 11
(1)Registrul de evidenţă fiscală se eliberează contra cost de unităţile fiscale din raza teritorială în care contribuabilul îşi are declarat domiciliul fiscal, pe baza copiei certificatului de înregistrare emis de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
(2)ÃŽn termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, contribuabilii, plătitori de impozit pe profit, vor achiziţiona Registrul de evidenţă fiscală.
(3)Contribuabilii nou-înfiinţaţi, declaraţi plătitori de impozit pe profit, vor achiziţiona Registrul de evidenţă fiscală în termen de 30 de zile de la data înregistrării.
(4)Contribuabilii care nu mai îndeplinesc condiţiile de plătitor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor vor achiziţiona Registrul de evidenţă fiscală în termen de 30 de zile de la data la care au devenit plătitori de impozit pe profit.
Art. 12
(1)Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (1),
contribuabilii înregistraţi ca plătitori de impozit pe profit pot ţine Registrul de evidenţă fiscală în formă electronică, cu respectarea modelului şi conţinutului prevăzute în anexa nr. 1 la prezentul ordin.
(2)Derogarea se acordă conform competenţelor de către direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti şi Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, cu respectarea condiţiilor prevăzute la lit. G şi H din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.850/2004 privind registrele şi formularele financiar-contabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din saga pot sa listez registru de evidenta fiscala? bgeorgeta bgeorgeta daca lucrati cu SAGAva rog sa-mi spuneti daca pot sa listez Registru de evidenta fiscala MULTUMESC FRUMOS! (vezi toată discuția)
Registru de evidenta fiscala in format electronic imosig imosig Va rog sa-mi spuneti cum obtin registru de evidenta fiscala in format electronic si modul de complectare. Daca imi puteti trimite un model sau trebuie luat de ... (vezi toată discuția)
Registru de evidenta fiscala si registrul jurnal florinat florinat Buna seara, Am o mica problema si as vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva cum trebuie sa procedez. Am gasit un articol in Codul Fiscal cu privire la ... (vezi toată discuția)