avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Incasare bani din U.S.
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Incasare bani din U.S.

Buna ziua,

De curand am inceput o colaborare cu o firma din U.S., mai exact pe marketing online. Acestia mi-au spus ca eu pot incasa banii generati, ori pe firma, ori pe persoana fizica, dar din cate inteleg de la ei, nu e vorba de persoana fizica autorizata.
Intrebarile mele sunt:
- daca iau directia sa incasez pe firma, eu trebuie sa le facturez lor cu TVA sau fara?
- Iar pe persoana fizica, cum mai exact se poate face asta, si care ar fi taxele, care este maximul cat pot incasa, si cat de legal este?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 12:42, 17 Noiembrie 2014
totul este legal atata timp cat declarati veniturile la fisc
Ati postat la impozitul pe veniturile nerezidentilor. Sa nu faceti confuzie. Compania din USA este nerezidenta dar dvs sunteti rezident.

Ca persoana juridica platitoare de TVA veti factura fara TVA. In acest caz veti avea drept la rambursarea TVA-ului de la achizitiile efectuate in scopul obtinerii de venituri. In anumite conditii ar putea fi o varianta optima.
Va multumesc pentru raspuns, si cred ca raspunsul dvs. este legat de persoana fizica? Daca da, as dori niste informatii suplimentare pentru ca ma depaseste problema total. Spre exemplu, eu persoana fizica(nu PFA), incasez de la colaboratorii acestia 100.000$. Doar platesc cei 16% impozit pe profit, si sunt legal?
Cat despre persoana juridica, daca merg pe persoana juridica, eu pot plati unor alti colaboraori catre persoana fizica?
Incasati o suma si o declarati la anaf prin formularul 201.
Platiti 16 % impozit
5.5 sanatate doar daca nu aveti alte venituri.
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2014
Vlajoaga Robert Mihai PFA, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi servicii intracomunitare contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema Societatea noastra primeste facturi de la FACEBOOK COM reprezentand servicii ... (vezi toată discuția)
Pfa - contracte si incasari externe, obligatii, declaratii, etc adrianciocalau adrianciocalau Din 2006 lucrez ca PFA in mare parte pentru o firma din USA. Lunar facturez o suma de bani pentru care tai FACTURA FISCALA cu suma primita convertita in RON la ... (vezi toată discuția)
Contracte externe cu furnizori si clienti mmanu mmanu am un contract cu un furnizor exteren : -nu este inregistrat la finante contractul cu furnizorul extern, -am vb cu el sa imi trimita certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)