avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... initiativa de modificare a Legii 192/2006(pareri pro ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

initiativa de modificare a Legii 192/2006(pareri pro sau contra)


La data de 18.03.2009 un grup de zece parlamentari, dintre care doi mediatori autorizati au depus la Parlamentul Romaniei o initiativa legislativa de modificare a Legii 192/2006. Consiliul de Mediere prin Presedintele acestuia a transmis un Comunicat catre Presedintii Comisiilor parlamentare si ai Grupurilor parlamentare, precum si catre Ministerul Justitiei prin care solicita retragerea de pe ordinea de zi a Comisiilor de specialitate a initiativei legislative.Aceasta initiativa legislativa poate fi lecturata, in forma propusa de catre initiatori, pe siteul Senatului [ link extern ]
Parerea mea referitor la aceasta initiativa legislativa se aliniaza celei a Consiliului de Mediere, in sensul ca ar fi trebuit sa se mai astepte ceva vreme, ca legea in vigoare sa se aseze iara nu se se faca o propunere legislativa lipsita de sens si saraca in continut si fara nicio vigoare juridica, cu aberatii de genul;.."la cererea oricarei dintre parti, cu consimtamantul expres ale celorlalte...acordul dobandeste caracter executoriu..."
Astept parerea mediatorilor de formatie juristi.
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2009
Ovidiu dan Astalas ovidiu dan, Mediator
Punctul de vedere al Guvernului referitor la aceasta propunere legislativa initiata de catre 10 deputati, dintre care si doi mediatori, este de a nu sustine aceasta initiativa de modificare a Legii 192/2006. Guvernul a transmis, in acest sens, Senatului Avizul Negativ printr-o bine motivata adresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Initiativa de modificare a legii 192/2006(pareri pro sau contra) Ovidiu dan Astalas ovidiu dan Ovidiu dan Astalas ovidiu dan La data de 18.03.2009 un grup de zece parlamentari, dintre care doi mediatori autorizati au depus la Parlamentul Romaniei o initiativa legislativa de ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez? propunere modificare lege danaa1 danaa1 Doresc sa propun o modificare a unei legi. Din cate stim,doar parlamentarii fac si voteaza legi. Cum sa procedez pentru propunere de modificare a unei legi? ... (vezi toată discuția)