avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara produse alimentare si ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara produse alimentare si nealimentare (cosmetice,detergenti)

Buna seara,
Pentru achizitia intracomunitara de produse alimentare si nealimentare,eventual bauturi este nevoie de factura de achizitie si certificat de conformitate aferente produselor?Am inteles ca trebuie sa fie traduse in limba romana,iar marfa etichetata cu traducerea continutului,data de valabilitate,etc.
Va rog ,daca se poate, sa imi detaliati mai clar tot ceea ce implica astfel de achizitii,in conditiile in care marfa este cumparata de la supermarket din strainatate.
Se poate infiinta PFA sau SRL pentru asfel de achizitii ?Mentionez ca in primul an va fi achizitionata marfa in valoare de maxim 10.000 eur.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 01:37, 15 Noiembrie 2014
pentru 3 dintre probleme pot sa va ofer raspunsuri .
1 cosmetice : va trebuie certificat de conformitate emis de producator , altfel marfa nu va intra in tara sau poate fi confiscata in vama.
2 detergenti : va trebuie un aviz emis de mediu din tara de unde provine marfa.
3 alcool trebuie sa platiti accize . inclusiv berea este considerata alcool in UE , doar la noi este in categoria aliment , la fel marfa nu poate intra in tara .

pentru toata marfa normal ca trebuie factura fiscala , altfel cum credeti ca poate tranzita Europa?
Obs si completari:
- berea se accizeaza si la noi, ca facem parte din UE si e acciza armonizata. Dar d-voastra cumparati fara sa fiti antrepozit fnu e cazul d-voastra)
- in tara pentru toate produsele va trebuie traducere in limba romana (etichete autocolante)
- cosmeticele trebuie sa aiba certificat de la producator care sa le ateste originea (in plus);
- vinurile trebuie sa aiba certificatul analizelor de laborator privind compozitia (de la producator)
- de la supermarket din strainatate nu veti obtine aceste lucruri decat daca ii abordati in calitate de societate comerciala (sau II, PFA), adica partener de afaceri, nu client.
Pentru achizitii de pana in 10.000 E anual, nu trebuie sa deveniti platitor de TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Importcomercializare eriklud eriklud Buna Ziua, m-ar interesa legislatia privind importul de alimente si bauturi, certificatele ISO samd. De asemenea ma intereseaza si importul de echipamente ... (vezi toată discuția)
Traducerea continutului etichetelor de pe produse în limba româna frezii frezii Produsele din import trebuie sa aibe cand ajung pe raft obligatoriu traducerea in limba romana.Cel putin asa stiu eu.Ca multe nu indeplinesc asta,e alta ... (vezi toată discuția)
Traduceri etichete produse cosmetice fabiana25 fabiana25 In cazul in care doresc sa comercializez produse cosmetice (ma refer la produse pentru unghii cum ar fi geluri uv, accesorii, etc)cum trebuie sa procedez cu ... (vezi toată discuția)