avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa radio-TV pentru microintreprinderi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa radio-TV pentru microintreprinderi

Citez
"Conform legii nr. 41/1994, persoanele juridice au obligatia de a achita taxele radio-TV numai in calitate de beneficiare ale serviciilor prestate de cele doua Societati. "
Eu ca microintreprindere nu beneficiez de nici unul din servicii. Beneficiez in schimb de serviciul de internet(dar nu cred ca are relevanta)
Azi am primit o instiintare de plata, cum ca nu am platit taxa din 2011 pana in prezent. Suma 10 ron/luna X 36 luni care trebuie achitata pana in 15.12.2014.
Se mai plateste aceasta taxa? Multe firme au castigat in instanta dreptul de a nu plati aceasta taxa. Chiar trebuie sa dau si eu in judecata ca sa nu platesc?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2014
voncid, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 13:53, 24 Noiembrie 2014
Va sfatuiesc sa nu platiti taxa respectiva, intr-adevar aceasta fiind datorata de persoanele juridice care beneficiaza efectiv de serviciile de radio ale SRR; ori aveti posibilitatea sa actionati dvs. in judecata SRR, ori asteptati sa va dea SRR in judecata si va faceti atunci apararile in instanta! In oricare varianta, v-as putea ajuta la formularea cererii de chemare in judecata/intampinare etc
O intrebare: daca exista o masina pe firma, se poate lega SRR de radioul din ea pentru plata taxei?
Si cam care ar fi costurile pentru o astfel de actiune chemare/intampinare in judecata?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
voncid, utilizator
In principiu, da, daca masina are radio.
Costul unei intampinari/cereri de judecata este de 300 lei cu documente justificative!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio-tv - raspuns de la srr rusugaby rusugaby Salut, Am primit de la SRR Iasi o instiintare de plata a taxei radio-tv pentru o perioada de 3 ani. Le-am trimis e-mailul urmator: \\\"Buna ... (vezi toată discuția)
Taxa radio / tv pt microintreprindere AlexClauEdy AlexClauEdy Am primit o atentionare prin care S. R.Tv imi aduce la cunostinta ca am de plata taxa pentru serviciul public de televiziune (15 lei/luna) pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Taxa radio barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi daca [b]taxa radio [/b]este obligatorie! Pentru ca am vazut ,ca nu toate firmele sint somate s-o plateasca.Firma mea de ... (vezi toată discuția)