avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare platita la repausul saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare platita la repausul saptamanal

Imi puteti spune, va rog, daca as dori sa lucrez in weekend, fara recuperarea in alte zile, pot completa eventual o cerere de renuntare la repausul saptamanal sau conform legii nu se poate renunta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 24 Noiembrie 2014
nu puteti renunta.
Potrivit art.38 din Codul Muncii, salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor ore suplimentare/ repaus saptamanal ginnyy ginnyy Avand in vedere dispozitiile Art. 38. -[i] Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se ... (vezi toată discuția)
Salariatul are dreptul la salarii compensatorii, poate renunta la acest drept? corina.trandafir corina.trandafir Dupa perioada de preaviz in cazul concedierii 65(1) Codul Muncii-restructurare activitate, salariatul are dreptul la salarii compensatorii conform Contractului ... (vezi toată discuția)
Renuntare la preaviz in cazul concedierii tatiana_avanu tatiana_avanu Buna ziua. Se poate renunta la preaviz in cazul concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului, daca sunt de acord ambele parti cu acest ... (vezi toată discuția)