avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii fond garantare creante salariale in cazul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

fond garantare creante salariale in cazul pensionarilor angajati

Buna ziua!
M-ar interesa cum interpretati prevederile OG 630/2009 prin care se modifica normele metodologice de aplicare a Legii 200/2006 mai precis "1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
„Art. 1. — (1) Cota contributiei la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, denumit in continuare Fondul de garantare, datorata de angajatori potrivit art. 7 alin. (1) din lege, se aplica asupra sumei veniturilor care constituie, potrivit prevederilor legale, baza de calcul a contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj realizate de salariatii incadrati cu contract individual de munca, potrivit legii.
(2) Prin sintagma salariatii incadrati cu contract individual de munca, potrivit legii, prevazuta la alin. (1) si art. 7 alin. (1) din lege, se intelege salariatii incadrati in temeiul unui contract individual de munca incheiat pentru norma intreaga sau cu timp partial sau a unui contract de munca la domiciliu, contract de munca temporara sau contract de ucenicie la locul de munca, indiferent de durata acestora, inclusiv salariatii care cumuleaza pensia cu salariul, in conditiile legii.”

Din cate stiu eu, conform legii 76/2002, pentru pensionarii angajati nu se datoreaza contributie la fondul de somaj.Deci, in concluzie, pentru pensionarii care cumuleaza pensia cu salariul, angajatorul datoreaza contributie la fondul de garantare sau nu?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:34, 1 Iunie 2009
1. Aveti dreptate: pentru pensionarii cu CIM nu se retine si vireaza contributia pentru somaj.
2. Fondul de garantare nu are legatura cu somajul ci cu creantele salariale care pot apartine si pensionarilor cu CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii asociatie de proprietari IRANA IRANA Buna ziua!Ma intereseaza care sunt contributiile ce trebuiesc platite pentru indemnizatia presedintelui asociatiei de proprietari,a cenzorului si a consiliului ... (vezi toată discuția)
Fondul de garantare al creantelor salariale - 0,25% jenibujoi jenibujoi Am un pensionar (limita de virsta) incadrat cu CIM pe perioada nederminata. In statul de plata se trece fondul de garantare de 0,25% sau nu? Contributia la ... (vezi toată discuția)
Modificare calcul fond garantare Oranina Dumitru Oranina Dumitru Atentie contabili! Incepand cu luna mai 2009 baza de calcul pentru Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale se constituie si din salariile ... (vezi toată discuția)