avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli

O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) Doi dintre salariati sunt directori.
Combustibilii se achizitioneaza pe factura si am situatia consumului fiecarui autoturism in parte intocmita pe baza foilor de parcurs.
Intrebare: TVA-ul aferent combustibililor consumat de autoturismele directorilor este deductibili?
Sper ca cineva a inteles mai bine decat mine OG34/2009.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vllad , utilizator 01:48, 3 Noiembrie 2009
mona_genes a scris:

am inteles bine ca nu se deduc tva si ch cu combustibilul pt masinile folosite de personalul de conducere. Dar pentru masinile care transporta marfa la clienti si au sub 2500 tone , este deductibila cheltuiala cu combustibilul ? Dar tva-ul aferent ?#-o


Sunt cheltuieli deductibile.
Circulara ANAF
Prin urmare, vehiculele care prin construcţie şi echipare sunt destinate transportului mixt, respectiv atât transportului de persoane cât şi transportului de mărfuri, cum ar fi autofurgonetele, autocamioanele, autodubele, etc. nu intră sub incidenţa noilor prevederi care limitează deducerea TVA, chiar dacă din punct de vedere al greutăţii şi al numărului de locuri de pasageri s-ar situa în limitele prevăzute de art. 1451 din Codul fiscal.
multumesc.. te rog frumos , cand ne spui cadrul legal, specifica nr actului si data publicarii.. ne vine mai usor sa -l gasim..
Obs: mare noroc cu forumurile de specialitate, sunt singurele care ne ajuta la greu=D>
Buna seara

De exemplu aici intra si pick up 4x4 cu bena dar 4 usi.
Va rog daca se poate un raspuns rapid, am cautat pe net dar nu am gasit aceasta situatie.
am logan, as avea nevoie de un logan pick -up sau van, dar daca se poate renunt la ambele si imi i-au pick up 4x4 cu bena si 4 usi, dar trebuie sa fiu fff sigur.

Multumesc anticipat
Vladimir

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Neclaritati in legatura cu tva gabiclenciu gabiclenciu Va rog sa ma luminati ca nu mai pricep nimic.Este deductibil TVA-ul in cazul unei autoutilitare care transporta marfa -luata in leasing financiar in 2006? - ... (vezi toată discuția)
Tva dupa 01.05.2009 leila-sema leila-sema Buna ziua, Dupa 01.05.09 nu se mai deduce TVA de la bonurile de combustibil, de la reparatiile autoturismelor, facturile de spalata auto.Se spune ca este ... (vezi toată discuția)