avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... avocat obligatoriu in apel + recurs / alte cai de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

avocat obligatoriu in apel + recurs / alte cai de atac in noul cod de procedura civila sau noul cod civil

Am auzit ca de circa 2-3 saptamani curtea constitutionala s-a exprimat ca fiind neconstutionale articolele prevazute din NCC si NCPC prin care se reglementa reprezentarea obligatoriu in instanta ( pt celelalte cai de atac a deciziilor si hotararilor din codul civil ) de catre avocet / consilier juridic
as vrea sa ma ajutati sa gasesc aceasta decizie .... imi este necesara urgent.
Ultima modificare: Duminică, 7 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: catalina.p , utilizator 09:07, 7 Decembrie 2014
In Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 775 din data de 24 octombrie 2014 a fost publicată Decizia Curţii Constituţionale nr. 462/2014 referitoare la admiterea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 13 alin. (2) teza a doua, art. 83 alin. (3) şi art. 486 alin. (3) din Codul de procedură civilă.
Multumesc f mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cereri in recurs eduuard eduuard Conform actualei legislatii in materie civila, in recurs, cererile si concluziile partilor pot fi formulate doar prin avocat? (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare zllatan zllatan Contestatia in anulare pe civil este obligatoriu sa fie facuta de un avocat?Este valabila decizia CCR nr 462/2014 publicata in MO cu nr.775/24.10.2014 care a ... (vezi toată discuția)
Recursul in ncpc Just-drept Just-drept Dacă reclamanta a introdus recursul conform art. 488 NCPC, dar nu a invocat nici un aliniat din art. 488, se poate solicita respingerea recursului introdus de ... (vezi toată discuția)