avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... HG 115 din 2004 se aplica?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

HG 115 din 2004 se aplica?

Avand in vedere ca legea protecţiei muncii nr.90/1996, republicată, cu modificările ulterioare, şi Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor in baza carora a fost emisa HG 115 din 2004 au fost abrogate aceasta din urma mai poate fi aplicabila?
Cel mai recent răspuns: imarianc , utilizator 23:12, 10 Decembrie 2014
Cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a EIP la locul de munca, aprobate prin HG nr.1048/ 2006 mentioneaza:
-art.5 (1) Echipamentul individual de protecţie trebuie să respecte prevederile Hotărârii Guvernului nr. 115/2004 privind stabilirea cerinţelor esenţiale de securitate ale echipamentelor individuale de protecţie şi a condiţiilor pentru introducerea lor pe piaţă, cu modificările ulterioare.
(2) Orice echipament individual de protecţie trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) să fie corespunzător pentru riscurile implicate, fără să conducă el însuşi la un risc mărit;
b) să corespundă condiţiilor existente la locul de muncă;
c) să ia în considerare cerinţele ergonomice şi starea sănătăţii lucrătorului;
d) să se potrivească în mod corect persoanei care îl poartă, după toate ajustările necesare.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza la locul de munca Madmatricx Madmatricx Buna seara, Lucrez intr-un depozit cu produse alimentare, ca stivuitorist. In depozit sunt 2-3 grade celsius, programul de lucru este de 8 ore, trei ... (vezi toată discuția)
Conditii de munca necro30lc necro30lc buna ziua.as dori sa ma ajutati intr-o chestiune.lucrez in cadrul unei politii locale dintr-un oras din Romania.si angajatorul nostru ne-a creat un post in ... (vezi toată discuția)
Echipamentul de protecție alexandruionvasile alexandruionvasile Care este baza legală? Știu că se acordă gratuit de către angajator. Este valabil și în mediul civil și în mediul militar? Vă mulțumesc ... (vezi toată discuția)