avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis necorespunzator pentru conducere tractor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis necorespunzator pentru conducere tractor

Buna ziua.
Am condus un tractor(avand masa totatla maxima admisa mai mare de 3500 kg) pe drumul public cu categoria B si am fost tamponat din spate de un autovechicul.In acest caz mi s-a intocmit un dosar penal -conducerea a unui autov. fara permis de conducere- si permisul categoria B mi-a fost retinut de catre politie.
Intrebarea mea este:La ce ma pot astepta le situatia de fata, daca ma pedepseste conform art 335/1 si nu conform art. 335/2(cu permis necorespunzator categoriei).
Va multumesc pt. orice ajutor acordat.
Cel mai recent răspuns: M0t0 , utilizator 03:02, 26 Iunie 2015
Daca se va stabili faptul ca sunteti nevinovat de producerea accidentului, este posibil sa scapati cu o amenda administrativa si sa vi se restituie permisul.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2014
Francisc Gerber, Avocat
Daca se va stabili faptul ca producerea accidentului este culpa comuna -cazul celalalt cu cond auto care m-a tamponat- risc inchisoare, avand permis necorespunzator?
Atata timp cat detineati permis de conducere nu va baga pe art 335/1 iar 335/2 se va aplica pentru situatia dv.

Din pacate permisul dv. va fi anulat::

Art. 114 OUG 195/2002 Raspunderea contraventionala
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în urmatoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art. 85,art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) si (5), art. 89 alin. (1) si (2), art. 90 alin. (1) si la art. 92 alin. (3);

Art. 86 OUG 195/2002 Infractiuni si pedepse
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis necorespunzator pentru conducere motocicleta. M0t0 M0t0 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier a carui nu am fost vinovat la producerea lui dar in schimb mergeam cu o motocicleta pentru categoria A, a ... (vezi toată discuția)
Conducerea autovehiculului cu permisul suspendat tiberiulaios tiberiulaios am fost prins conducand cu permisul suspendat,as vrea sa stiu daca mi se v-a intocmi dosar penal si ce prevede acesta? (vezi toată discuția)
Dosar penal sau amenda contraventionala conform noului cod penal? popeasca77 popeasca77 Prieten prins la volan fara permis de conducere conform categoriei de vehicul pe care il conducea pe un drum public, fara alcoolemie. (vezi toată discuția)