avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Un avocat poate reprezenta persoana juridica in ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Un avocat poate reprezenta persoana juridica in relatia cu O.S.I.M. pentru inregistrarea unei marci?

un avocat cu delegatie avocatiala poate reprezenta o persoana juridica romana la OSIM pentru inregistrarea unei marci sau este nevoie de un consilier in proprietate?
Cel mai recent răspuns: ContSters23707 , utilizator 11:29, 9 Iunie 2009
Inregistrarea unei marci pentru o pers romana poate fi facuta de orice persoana, ne avand importanta calitatea ei.
Iata ce am gasit pe site-ul OSIM:

20. Reprezint/Sunt un cabinet de avocatura. Pot reprezenta in fata OSIM o persoana fizica/juridica ?

In cazul in care nu sunteti consilieri in proprietate industriala nu puteti reprezenta in calitate de mandatar autorizat, nici un fel de persoane fizice sau juridice, din tara sau din strainatate. Puteti insa sa depuneti documente la OSIM fara sa aveti procura, delegatie sau imputernicire, sau sa fiti trecuti in cererea de inregistrare de marca la rubrica « persoana desemnata pentru corespondenta », in conditiile in care actele poarta semnatura si stampila (daca este persoana juridica) solicitantului. De asemenea puteti reprezenta oficial o persoana fizica sau juridica de pe teritoriul Romaniei in fata Comisiei de Reexaminare, in conformitate cu regula 46 (5) din Regulamentul de aplicare al Legii 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice .

Asadar, eu inteleg faptul ca un avocat poate depune o cerere de inregistrare a marcii, dar aceasta trebuie sa fie semnata si stampilata de catre solicitant (persoana fizica sau juridica).
Sau sa aiba procura de la titular si astfel poate semna singur cererea de inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere cerere înregistrare marcã monik monik Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o marca nationala. Am facut cerere de inregistrare insa acum doresc ca retrag cererea si sa nu mai inregistrez marca. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca osim Andreit90 Andreit90 Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri. Doresc sa inregistrez o marca pentru o societate comerciala (SRL). Pot sa o inregistrez eu in calitate de mandatar ... (vezi toată discuția)
Suplimentarea cu înca 1 clasa a unei mãrci deja înregistrate la osim suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca se doreste suplimentarea cu inca 1 clasa a unei marci deja inregistrate, se vor depune din nou actele ca si pentru o inregistrare initiala, ... (vezi toată discuția)