avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere al copilului si stimulentul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca

Buna ziua.
Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie.
Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de crestere al copilului de 1 an. Va rog sa ma lamuriti cu unele aspecte. Trebuie sa ma intorc la munca inainte cu cateva zile ca, copilul sa indeplineasca varsta de 1 an ca sa primesc stimulentul de 500 ron pana cand cOpilul implineste 2 ani sau se mai cumuleaza si concediul postnatal ramas dupa ce se scad zilele de prenatal din cele 126 zile si ma pot intoarce dupa ce face acesta 1 an astfel incat sa primesc stimulent? Am citit pe internet ca si mamele care opteaza pentru 1 an de CCI pot beneficia se stimulent daca se intorc mai repede.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Zara_Sabrina , utilizator 08:25, 23 Ianuarie 2015
1. Daca optati pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an a copilului veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte).

2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci, fie ca intra sau nu si el cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- Aceasta inseamna ca trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni pentru a beneficia de stimulentul de insertie.

3. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani a copilului veti beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Daca pana reluati activitatea tatal nu a intrat cel putin o luna in CCC veti primi stimulentul de insertie numai pana implineste copilul 1 an si 11 luni.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la munca dupa primul an de concediu de crestere copil Violet99 Violet99 Am intrat in concediu de crestere copil in februarie 2013 si doresc sa ma intorc la munca in mai 2014. Intrebarea mea este daca ma intorc pe 15 mai la munca, ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani optati pt ccc! denisa25 denisa25 Buna ziua! Am nascut in data de 19 .10.2012. Am optat pentru 2 ani la CCC. Ar trebui sa ma intorc la munca in data de 19 .09.2014.sunt nevoita sa ma ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie ericutu ericutu Buna ziua. Am nascut pe data de 16.07.13, am optat pentru conc de maternitate de 1 an si as dori sa stiu care este data la care ar trebui sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)