avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie proprietari -acordare ajutoare banesti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie proprietari -acordare ajutoare banesti membrilor asociatiei

Buna ziua ,
Comitetul unei Asociatii de Proprietarii poate acorda ajutoare banesti locatariilor ( ajutor ca au fost operati ) din fondul de penalitatii fara acordul Adunarii Generale ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:24, 30 Ianuarie 2015
in opinia mea, nu
Legal ,fondul de penalitti se utilizeaza strict pentru achitare penalitati aplicate de furnizorii de utilitati si/sau intretinerea si reparatia partilor comune de imobil
Iata ce prevede disp L nr 230/2007
Art. 49
(la data 21-Jan-2008 Art. 49 din capitolul VI reglementat de Art. 25 din capitolul II din Norme
Metodologice din 2007 )


(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitătilor de întârziere vor face obiectul fondului de penalităti al asociatiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor impuse asociatiei de proprietari de către terti şi pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietătii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
ynocentta, utilizator
Daca nu a fost prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli si apobat de adunarea generala, nu e voie.
La prima adunare generala comitetul sa raspunda pentru asta.
Nu se poate acorda nici un ajutor (a se citi pomana) din banii proprietarilor, daca se doreste ajutor cel care are aceasta initiativa nu are decat sa o ia "din usa in usa" sa tina in mana o sapca si un carton de gat sa cerseasca.
Sunt foarte multi operati, cu pensii mici, fara venituri sau cu venituri mici, care strang leu cu leu sa isi achite intretinerea, iar nesimtitii acorda ajutoare umanitare!!!
Cei din comitet sa faca bine sa puna banii la locul lor, iar daca vor sa ajute sa dea STRICT din buzunarul lor, nu din banii tuturor, unii platesc penalizari si altii beneficiaza de ele!!
Este ilegal si se sanctioneaza penal. Abuz in serviciu, deturnare de fonduri.

Alte discuții în legătură

Platile comune la reparatia subsolului si a acoperisului? valyvlt valyvlt Buna seara Doresc sa intreb si totodata sa ma lamuriti in legatura cu o problema. De curand am efectuat reparatii la subolul blocului dar si la acoperisul ... (vezi toată discuția)
De cate ori trebuie sa se organizeze adunarea generala a locatarilor ca sa se poata lua decizii legale ceapraga ceapraga Buna ziua, Avem din pacate o administratora, un cenzor , un presedinte si un comitet executiv care nu se ... (vezi toată discuția)
Zugravirea casa scarii albundys albundys Buna seara.De curand ne-am apucat sa zugravim casa scarii,iar pe langa zugravire vrem sa schimbam si usile de la ghena pe fiecare nivel si schimbarea cutiilor ... (vezi toată discuția)