avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... politisti corupti..nimic nou..
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

politisti corupti..nimic nou..

buna seara....fratele meu a cumparat un scuter second hand de la o cunostinta...insa acesta nu i a dat nimica la mana fratelui meu cum ca ar fii achitat suma de 17 mil....ca la cateva zile sa vina politia sa l ia pentru ca scuteru este furat..asta ca asta ..dar nu inteleg cu ce drept politistu la luat la sectie ia luat amprente si i a facut poze...din cate m gandesc yo asta inseamna ..ca nu e de bne....adica..ia inaintat dosaru in tribunal..??politistu d care v am spus ca l a luat la sectie a locuit in cartier cu "trupa vesela" care se ocupa cu tot felu de combinatii pe afar si in strainatate...si intotdeauna a incercat sa i scoata cu basma curata...problema e ca nu stiu c trebuie s fac ca sa mi ajut fratele...nu mi se pare corect ca toti nenorocitii sa scpae mereu si nevinovatii care nu au pile sa ia vina altora....doar traim in Romania..da..pt a cumpara scuteru fratele si a amanetat lantu si ghiulu si a luat 13 mil ,nu stiu daca hartia asta d la amanet ar fii o dovada cva ..ast raspuns urgent ..va multumesc..
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 09:58, 12 Iunie 2009
deocamdata se fac cercetari probabil , nu stim daca i s-a intocmit dosar penal. organele de cercetare penale aveau dreptul de a-l retine pe fratele dvs. deoarece este vorba despre un bun furat. Cred ca hartia de la amanet ar putea constitui o dovada in sprijinul fratelui dvs. Problema este ca el trebuie sa isi demonstreze buna credinta, adica faptul ca nu stia ca este vorba despre un bun furat.
A ramas si fara bani si fara scuter ,deoarece scuteru a fost confiscat si restituit celui in cauza.....problema este ca cel care i a vandut scuteru nu recunoaste ca l a vandut el..deoarece nu are nici o chitanta ,nici un act doveditor...si se pune problema ca l a furat el ..nu ca la cumparat...cat de grava este situatia..???mi e nu mi se pare prea roza...ar trebui sa apelez la un avocat sa l reprezinte??? va multumesc..
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
anny_overdoze, utilizator
Poate sa aduca martori care sa sustina faptul ca l-a cumparat de le respectivul.Deasemenea asta se poate corobora cu faptul ca a lasat inelul amanet pentru a-si cumpara scuterul. El ar fi bine sa dovedeasca faptul ca a intrat in posesia scuterului in mod legal,in speta un contract de vanzare cumparare,chiar daca nu are chitanta,sau inscris doveditor.
Oricum politia trebuie sa demonstreze ca l-a furat !Si trebuie sa ia in considerare atat probele in sustinerea vinovatiei ,cat si pe cele in demonstrarea nevinovatiei.
dar totusi, nu exista nici o persoana care sa fi fost de fata in momentul cand cei 2 au tratat vanzarea? fiindca in acest caz, intr-adevar, situatia nu pare a fi roza, insa, nici fratele dvs. nu va fi tras la raspundere pana nu se vor realiza cercetarile de rigoare, pentru a se stabili cu certitudine vinovatia acestuia. Va fi cercetat a si persoana de la care a cumparat scuterul , iar organele de cercetare penala vor cauta cat mai multe piste pentru a ajunge la adevaratul vinovat. Daca se va demonstra veridicitatea faptului ca fratele intr-adevar, a cumparat scuterul , fiind de buna credinta , necunoscand provenienta bunului , in acest caz, fratele dvs. isi va putea recupera banii de la vanzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scuter furat thementor thementor Buna ziua, am achizitionat un scuter acum 1 an jumate, cu acte de Italia fara sa fac un contract de vanzare cumparare, am vandut scuteru de vreo 2 luni si am ... (vezi toată discuția)
Inselat gaby1987 gaby1987 in cazul in care am fost inselati de proprietarul unui magazin,in sensul ca yo am cumparat un bun cu,contract de vanzare cumparare si alta persoana a ... (vezi toată discuția)
Cumparator de buna credinta, moped furat, predat la politie adrianomb adrianomb Buna ziua, Am cumparat in 2014 un scuter de la un cetatean roman, am facut contract de vanzare cumparare intre mine si el si i-am dat suma de bani in ... (vezi toată discuția)