avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in cazul demisiei

Buna seara. Stiu ca s-au facut modificari in codul muncii...exista modificari si in cazul preavizului atunci cand iti dai demisia? Care este durata preavizului, in acest moment, in situatia in care demisionezi? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 19 Februarie 2015
Preavizul ete de 20 de zile pentru peroanele de executie.
20 zile lucratoare sau calendaristice? Daca in contractul individual de munca (CIM) scrie 15 zile calendaristice (si nu am gasit niciun act aditional in care sa fie mentionata vreo modificare)....care primeaza? Codul muncii sau CIM? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
talidae2000, utilizator
Primeaza c.i.m. . In speta, termenul de preaviz este de 15 zile calendaristice.

art.81 alin.4 C.mun - Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz contract munca vs. codul muncii 2011 mmsilvia mmsilvia Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare / situatie. In cazul unui angajat cu Contract individual de munca semnat in ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Demisie - cate zile stau in preaviz? teodoru12 teodoru12 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat. In CIM pe care l-am semnat in 2010 este prevazut ca preavizul in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice. ... (vezi toată discuția)