avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tainuirea unui bun provenit dintr-o infractiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tainuirea unui bun provenit dintr-o infractiune

Buna ziua,
As dori sa stiu daca Tribunalul Bucuresti in acest dosar a admis de 2 ori cererile de liberare conditionata si inlocuirea masurii preventive,dupa o detentie de 10 luni, iar Curtea de Apel a admis cererea Parchetului de respingere a acestora, de cate ori este posibil in acesta situatie, Curtea de Apel sa mai admita cererea Parchetului.

Mentionez ca 3 inculpati sunt in arest preventiv de 10 luni,iar restul 6 inculpati in libertate nefiind arestati niciodata, vina lor fiind aproape egala.
Este corect ce se intampla?

Va rog sa ma indrumati.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:51, 17 Iunie 2009
nu neaparat , cam asa se intampla, parchetul vine uneori cu argumente si probe solide in sustinerea vinovatiei sau periculozitatii infractorilor , rolul sau fiind si acela de exercita caile de atac impotriva hotararilor judecatoresti.
Parchetul are toate motivele mai ales cand este vorba de grup organizat ( cand sunt 1-2 inculpati, poate mai intra in discutie faptul ca actiunea ilicita s-a produs accidental fara a fi gandita in prealabil in toate detaliile si ca la mijloc nu ar fi decat o mica-mare gresela ----- Prezumţia de nevinovăţie Art. 52. - Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă." ..... , dar cand in dosar sunt 9 inculpati, desigur fiecare cu partea sa de vina si dupa cum reiese de mai sus cei pt care se mentine masura arestarii preventive au din punctul de vedere al parchetului o implicare mai mare decat a celor ce sunt judecati in stare de libertate si cum a mentionat si d-l Lascoschi chiar daca instanta de fond ii va achita- sau le va da cu suspendare la recurs treaba va sta altfel ... ).

Lavinia Costica
Vreau sa mentionez faptul ca cel care a initiat acest grup si care este "capul rautatilor" este in libertate fiind eliberat peste o saptamana de la arestare chiar de Curtea de Apel, iar aceste persoane care sunt arestate sunt doar niste intermediari.
Iar de la audierea lor, parchetul nu a adus alt argument in afara de faptul ca ar mai putea savarsi alte infractiuni.
Alt fapt care m-a intrigat a fost cel ca nu am primit de la Curtea de Apel nici o motivare pentru admisia cererii Parchetului.

Va multumesc
Probabil ,faptul ca instanta de apel a argumentat prin faptul ca persoanele raman in arest preventiv datorita pericolului pe care il prezinta judecarea lor in libertate , constituie motivul pentru care a admis cererea parchetului.
cristynn a scris:

Si cum am putea descifra atunci aceasta situatie???
Faptul ca judecatoarea de la Tribunalul Bucuresti ii pun liber de fiecare data si cei de la Curtea de Apel admit cererea Parchetul, inseamna ca judecatoarea de la Tribunalul Bucuresti nu ia corect deciziile?

Va multumesc


Nu va pot da un raspuns in nici un fel.
Poate ca ar trebui sa va angajati avocat nou pentru Curtea de Apel.
Dar vedeti ca asta nu inseamna sa il schimbati pe cel de la tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Inlocuire masura arestare preventiva cu liberare provizorie sub control judiciar dandanaua dandanaua Inculpatul, al carui dosar penal se afla in faza judecatii pe fond, este arestat preventiv de cand se afla in cercetari la parchet.Cererea de inlocuire a ... (vezi toată discuția)