avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Optiunea pentru tipul de impozit pe venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Optiunea pentru tipul de impozit pe venit

Buna seara ,
In noiembrie 2014,am deschis o Intreprindere individuala in domeniul turismului . Am o pensiune .Am depus la ANAF o declaratie privind venitul estimat,pana la 31 decembrie,deci,din declaratia respectiva reiesea ca voi lucra in SISTEM REAL si am si achitat impozitul estimat . Pana la 25 februarie, trebuia sa depun o declaratie, (392 B ), din care reiasa VENITUL REAL,pe acea luna si jumatate ,de la sfarsitul anului trecut.M-am interesat , mai indeaproape, si am inteles si cum se desfasoara activitatea cu NORMA DE VENIT . Oare se poate anula acea declaratie cu depunerea unei declaratii de modificare a stabilirii impozitului si trecerea la NORMA DE VENIT ?
Daca nu se poate , atunci pot depune,pentru anul acesta ,2015,declaratie cu venitul estimat , cu NORMA DE VENIT?
Sa ma intelegeti : DORESC SA LUCREZ CU NORMA DE VENIT si nu cu venitul REAL !
Daca nu , atunci pot trece la SISTENUL CU NORMA DE VENIT (pe numar de camere),de la 1 ianuarie 2015?
Cu toata consideratia , Vlad
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:15, 27 Februarie 2015
Acum in timpul anului fiscal nu se mai poate. Optiunea trebuia sa fie facuta in luna ianuarie, prin depunerea declaratiei 220. In acest an mergeti in continuare cu impozitarea pe venit real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de venit Vlad2013 Vlad2013 Daca inca n-am depus,la finante, nici o declaratie de venit (220 ),pentru anul calendaristic 2015,pot schimba sistemul de impozitare din impozit pe sistem ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 - pfa norma de venit ipi ipi Declaratia 220 trebuie oare depusa pt. un PFA infiintat in 2010? (vezi toată discuția)
Declaratie de venit - intarziere Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , Nu am depus ,pana la 31 ianuarie DECLARATIA DE VENIT REAL,pentru INTREPRINDEREA INDIVIDUALA , in vederea calcularii imozitului pe venit , ... (vezi toată discuția)