avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... documente justificative
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

documente justificative

Dispoziția de plata se încadrează in sintagma „documente justificative demonstrează efectuarea plații către salariatul îndreptățit”.
Mă aflu in următoarea situație: deschis acțiune tribunal pentru neplata salariului timp de 2 luni si mi s-a respins acțiunea întrucât angajatorul a depus la dosar o dispoziție de plată pe care apare doar o suma de bani, data si semnătură mea (in alb). Aceea dispoziție o semnasem fiind angajat la aprovizionare, pentru achiziționarea de materiale. Angajatorul a folosit-o cum ca as fi primit salariul prin aceea dispoziție. Suma trecuta pe dispoziție este mult mai mare decât salariul pe care ar fi trebuit sa il primesc la aceea data si este datata cu 2 săptămâni in avans fata de data plații chenzinei conform CIM. Nu am semnat nici un stat de plata pe perioada contractului.
La incheirea perioadei de proba, am încetat raportul de munca. Singurii bani i-am primit in ultima zi de munca fiind salariul pe 1 luna, prin virament bancar.
Credeți ca am merita sa declar apel, in aceste condiții? Exista vreun articol care sa mă ajute?
Cu mulțumiri,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 29 Martie 2015
Prin „orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariatul indreptatit”, legiuitorul a avut in vedere o sfera larga de inscrisuri doveditoare.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc mult pentru lamuriri!
Pot solicita daune materiale in apel, pentru intarzierea platii creditului bancar datorat neprimirii salariului nici dupa demisie? Am avertismentele de plata de la banca, pentru perioada cand am fost angajat la firma respectiva.
Cu multumiri,
Codul de procedura civila
Art. 478: Limitele efectului devolutiv determinate de ceea ce s-a supus judecatii la prima instanta
(1) Prin apel nu se poate schimba cadrul procesual stabilit in fata primei instante.
(2) Partile nu se vor putea folosi inaintea instantei de apel de alte motive, mijloace de aparare si dovezi decat cele invocate la prima instanta sau aratate in motivarea apelului ori in intampinare. Instanta de apel poate incuviinta si administrarea probelor a caror necesitate rezulta din dezbateri.
(3) In apel nu se poate schimba calitatea partilor, cauza sau obiectul cererii de chemare in judecata si nici nu se pot formula pretentii noi.
(4) Partile pot insa sa expliciteze pretentiile care au fost cuprinse implicit in cererile sau apararile adresate primei instante.
(5) Se vor putea cere, de asemenea, dobanzi, rate, venituri ajunse la termen si orice alte despagubiri ivite dupa darea hotararii primei instante si va putea fi invocata compensatia legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de confidentialitate vs. probe in instanta ArcadieAldea ArcadieAldea Buna ziua, Va solicit ajutorul in urmatoarea speta: un proces de concediere pierdut pe fond in baza art. 65 al.2, unde angajatorul a justificat cauza reala ... (vezi toată discuția)
Cereri în apel fdanila fdanila La apel se mai pot introduce excepții sau motive noi față de cele de la fond,pentru a câștiga procesul ?.Când se cere judecarea dosarului în apel și ... (vezi toată discuția)
Introducerea apelului de către pârâți! Lixu Lixu Buna seara ,va rog sa ma lamuriti cu privire la declararea apelului , intr-un dosar civil cu mai multi paratii ,in dosar sant 4 paratii dar doar trei ... (vezi toată discuția)