avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acuzatie de tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acuzatie de tulburare de posesie

Buna ziua
Ma confrunt cu urmatoarea problema :
Am un vecin care are aproape toata casa construita pe limita de hotar sau cum se mai spune in termeni populari pe razor , casa lui fiind formata din doua corpuri , un corp , cu iesire la strada , de aproximativ 7 metri lungime dar care este construit la aproximativ 50 cm de hotar si al doilea corp de casa , lipit de primul corp dar construit pe limita de hotar .
Portiunea de 7 metri x 50 cm o avea imprejmuita cu un gard pe care acum cca 10 ani si la daramat motivand ca vrea sa-si faca reparatii la casa si fiind locul prea mic nu are cum sa lucreze urmand ca dupa ce termina reparatiile sa-si refaca imprejmuirea. A daramat gardul de pe lungimea care delimita proprietatile noastre lasand numai portiunea de gard de 50 cm care are latura spre strada .
Nu a mai refacut gardul care ne desparte curtile .
In urma cu 7-8 ani am fost nevoita sa repar gardul meu de la strada . Cu acordul lui ( verbal ) am reparat gardul , inclusiv si portiunea lui de 50 de cm , i-am spus ca are acces pe la mine prin curte sa intre cand are nevoie sa-si ingrijeasca casa .
Au aparut neintelegeri intre noi si acum ma pune sa daram portiunea aia de 50 cm de la strada pe care am facuto cu acordul lui chiar daca a fost verbal , am si martori care au fost de fata cand mi-a dat acordul . I-am zis ca o daram dar sa-si refaca gardul care separa curtile noastre si pe care l-a daramt in urma cu 10 ani , refuza sa o faca , iam zis ca il fac eu , am scos un certificat de urbanism de la primarie sa fac imprejmuirea dar nu vrea sa-mi de-a acordul sa fac gardul.
Acum ca sa puna capac la toata neintelegrea , mi-a facut o plangere penala de tulburare de posesie , tocmai pentru bucata aia de 7 m x 50 cm , motivand ca nu-l las sa intre acolo
Amandoi avem carti funciare , stim care ne sunt limitele proprietatii , dar refuzul lui de a-si imrejmui curtea ma face sa pic in aceasta ilegalitate

Pot fi acuzata de tulburare de posesie ?
Nu am recurs la acte de violenta , nu i-am daramat eu gardul ca sa-i i-au peticul ala de pamant prin abuz .
Dupa 7-8 ani de cand am refacut gardul meu pot fi acuzata acum ca ii tulbur posesia ?

Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 17:42, 13 Martie 2015
Cum va poate vecinul interzice sa ridicati gardul?! Il construiti din curtea d-voastra, ca-i place, ca nu-i place! Fiti foarte atenta cum ,,manevrati", bine ar fi sa aveti martori cand spuneti ca se opune constructiei gardului. Opozitia asta i-ar putea aduce pt. inceput oamenda. Un astfel de ,,razboi" este de uzura si va trebuie pe langa tenacitate si un plan. Consultati un avocat sa va dea ,,detaii", sa stiti cum sa procedati.
Ideal este sa fii in relatii bune cu vecinii, chiar daca mai cedezi nitel, dar nu sa-i lasi sa ti se urce in cap.
Daca nu se poate, e preferabil sa va injure cu respect decat sa va ranjeasca batjocotitor.
Cand veti fi chemata pe la organe sa nu mergeti neinsotita de un avocat ales de d-voastra.
Si nu mergeti cand va cheama el, stabiliti d-voastra impreuna cu avocatul doua-trei date pe care i le transmiteti organului, sa aiba de unde alege. Astfel raportul dintre d-voastra si organ nu va fi unul de subordonare si va intelege cam cum sta treaba si cu cine are de-a face.
Am mai spus-o si o repet: politistii (si procurorii) nu sunt oamenii legii si nici prietenii cetatenilor. Fac parte dintr-un sistem represiv si e bine sa fim foarte prudenti in relatia cu ei si mai ales foarte circumspecti fata de orice ne promit.
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2015
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza nul? vera58 vera58 Buna ziua! Am un proces cu un vecin pentru granituire eu fiind parata. Reclamantul in plangere spune ca : am montat o invelitoare care-i acopera lumina de la ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)
Daca esti mic si sarac ,legile nu te mai apara.... ymonik_k ymonik_k Trebuie sa inaintezi catre Parchet un caz rasunator, pt a avea parte de toata atentia legilor din Romania?...am inaintat catre Parchet acum un an o plangere de ... (vezi toată discuția)