avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cetatean Elvetian, baut la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cetatean Elvetian, baut la volan

Buna seara, avem o cunostiinta cetatean Elvetian care a fost oprit in trafic,la testare de alcool a iesit o imbibatie de 0,80 mg in aerul expirat ,a fost dus la spital pentru recoltare de probe biologice , ( sa recoltat de doua ori) .
Doresc sa aflam ce risca ca cetatean Elvetian?
Daca suspendarea permisului este valabil doar pe teritoriul Romaniei?
Poate fi anchetat si de autoritatiile Elvetiene?
Pentru o derularea mai rapida a dosarului este cazul sa angajeze un avocat ?
Cel mai recent răspuns: laszlorobert , utilizator 23:42, 19 Martie 2015
Valoarea mare in aerul expirat, in sange iese cel putin dublu, risca sa fie condamnat si ulterior permisul sa ii fie anulat de autoritatile elvetiene.
ART. 336 c.p.
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive*), care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Multumesc , povestea ca poata sa conduca in Elvetia ,doar pe teritoriul Romaniei este valabil infractiunea si suspendarea permisului sunt adevarate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie taranuiliseidaniel taranuiliseidaniel ce consecinte trebuie sa suport la o alcoolemie de 2,2 fara accident sau victime#-o#-o#-o (vezi toată discuția)