avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Informarea privind medierea mai este obligatorie?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Informarea privind medierea mai este obligatorie?

Este adevarat ca medierea nu mai este obligatorie?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:29, 22 Martie 2015
Buna ziua,

Medierea asa cum a fost si este reglementata de Legea nr. 192/2006, cu modificarile ulterioare, NU a fost niciodata obligatorie.

A fost obligatorie doar Sedinta de informare cu privire la avantajele medierii, in prezent aceasta obligativitate, si subliniez numai cu privire la obligativitatea sedintei de informare, NU mai exista, fiind declarata de catre CCR ca fiind neconstitutionala.

Va multumesc!In concluzie medierea este cat se poate de folositoare si indicata doar ca nu ste necesara sedinta de informare. Procedura medierii insa poate fi utila.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adio informare obligatorie privind avantajele medierii romascanu romascanu http://www.ccr.ro/comunicate/COMUNICAT-DE-PRES-339 07.05.2014 Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia ... (vezi toată discuția)
Ce acte elibereaza mediatorul clodete clodete Buna ziua, Daca o parte doreste medierea,care este urmatorul pas pe care il face mediatorul? 1.Ii trimite celeilalte parti invitatie la mediere sau la ... (vezi toată discuția)
Mai e obligatorie sedinta de informare? Imparatul Imparatul http://www.stiripesurse.ro/ccr-a-desfiintat-obligativitatea-medierii/ Daca nu, e o decizie perfecta. Interventie moderator: avertisment pentru incalcarea ... (vezi toată discuția)