avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie la zi ca sofer stare tehnica auto grava.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie la zi ca sofer stare tehnica auto grava.

Buna ziua, ce se intimpla daca imi depun demisia la zi desi in CIM trebuie preaviz, mentionez ca stare autovehicolului de mare tonaj este intr-o stare tehnica deplorabila , am anuntat firma de 2 sapt. si nu ea masuri, este pericol pt siguranta circulatiei imi e frica sa mai conduc.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: valsib , utilizator 14:23, 25 Martie 2015
Refuzati plecarea in cursa si nu au ce sa va faca .
Trimiteti cerere (copia ramane la dvs) de remediere a defectelor constatate ,prin posta cu confirmare de primire . Ca pe vorbe nu se face ,la o adica nu mai recunoaste .Mentionati ca plecand in cursa cu aceasta masina comiteti o ilegalitate deoarece sunteti constient de defecte si insistati ca reparatiile sa fie facute cat de degraba pt a putea muncii .
In caz de control al politiei ,veti plati ,in caz de accident ,veti plati (si daca e unul care se implinta sub roti ) ... In cazul unui eveniment , aveti copia .
Poate o notificare prin fax ar fi mai rapida.
Buna ziua, asa ar trebui sa anunt ISCTR dar stiti cum e cu autoritatile in judet nu se baga decit la straini, prin mail e bine daca ii notific?
Mi-am depus demisia cu acordul partilor cu data de 1.04. adica cu 10 zile de preaviz nu cu 20 dar nu a vrut sa semneze secretara pe copie sau sa-mi dea nr. de inregistrare zicea ca ma suna patronul sa ma lamureasca
Daca nu mai merg dupa acea data la munca suport consecinte?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
valsib, utilizator
1. Demisia nu poate fi cu acordul aprtilor. Demisa este cu sau fara preaviz. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. In cazul demisiei cu preaviz, angajatorul poate renunta total sau partial la termenul de preaviz.

3. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba. (art.81 alin.2 C.mun.)

Refuzul angajatorului de a va inregistra demisia poate fi sesizat ITM-ului.
art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
n) nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.....

4. Sesizarea catre Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier poate fi depusa prin :
- posta : Adresa: Bucureşti, Sector 1, B-dul. Dinicu Golescu, Nr. 38;

- Fax: 0213 116 680;

- E-mail: relatii-publice@isctr-mt.ro
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit mijloace de transport la primarie coancaholdonmihai coancaholdonmihai am un motocultor de 7,5 CP cu care î-mi lucrez gradina .dar m-ai am si o remorcuta cu care î-mi car anumite lucruri.De ce tebuie sa platesc IMPOZIT LA ... (vezi toată discuția)
Accident auto si.monette si.monette am lucrat la o firma de distributie timp de 3 luni, fara carte de munca. im momentul in care i-am anuntat ca as vrea sa considere ultima sapt ca fiind de ... (vezi toată discuția)