avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura si casa de marcat fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura si casa de marcat fiscala

Am o firma en gross.As dori sa stiu daca in acelasi spatiu cu marfa am voie sa lucrez cu facturi si cu casa fiscala pentru vanzari en gross si en detaill.Mentionez ca adaosul aplicat produselor este acelasi ,nu doresc sa-l diferentiez.Vreau numai sa am posibilitatea sa vand si en gross(cu factura) si en detaill(cu bon fiscal, in acelasi depozit,fara ca marfa sa fie impartita in doua.
,aplicand acelasi adaos comercial.
Intreb acest lucru pentru ca am observat firme MARI,care iti dau,ca si client, ori factura,ori bon fiscal in functie de necesitatea ta(marfa luata pentru uz personal sau pentru revanzare),in acelasi spatiu comercial.
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 12:24, 26 Martie 2015
La en gross, evidenta marfii se tine la pret de achizitie, in timp ce la amanunt evidenta se tine distinct la pretul de vanzare cu amanuntul. Prin urmare gestiunile si stocurile sunt distincte in contabilitate. Deasemenea, la en-gross evidenta se face cantitativ-valoric(la fiecare produs trebuie sa aveti fisa de magazie) in timp ce la amanunt, evidenta e cantitativ-valorica.
In scenariul descris de d-voastra nici din punct de vedere al OPC nu sunteti in regula, pentru ca la amanunt aveti obligatia afisarii pretului de vanzare cu amanuntul pe fiecare produs in parte.
Deasemenea, pentru toate produsele pe care le vindeti cu bon fiscal, ar trebui sa faceti transfer (cu aviz sau nota de transfer) din gestiunea en-gros in gestiunea cu amanuntul, ocazie cu care se incarca si preturile cu amanuntul.
Daca e sa se respecte legea contabilitatii ad-literam (cum ar trebui), nu ar fi in regula, trebuie facuta o compartimentare fizica a marfurilor, fiind gestiuni distincte.
Erata: la amanunt evidenta e doar valorica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta marfuri in comertul cu amanuntul corinachivu corinachivu In cazul activitatii de comert cu amanuntul destinat persoanelor fizice, am obligatia de a detine casa de marcat fiscala si de a elibera clientului l vanzarea ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntu si en-gross in aceasi locatie nico75 nico75 Buna ziua! Am avut control de la politia locala din oras, iar problema a fost ca vindem atat pe factura cat si pe bon fiscal din aceiasi locatie. Evidenta se ... (vezi toată discuția)
Ce documente se intocmesc la transferul intre gestiuni? carmenbn carmenbn Am o gestiune pt. marfuri en-gros si una pt.marfuri la pret cu amanuntul.Pot transfera marfa din gestiunea cu amanuntul in cea en-gros?(dupa cateva zile,marfa ... (vezi toată discuția)